Bővíti együttműködését a Takarék Csoport és a Magyar Állattenyésztők Szövetsége

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2019. 04. 25. 11:37

Megújította együttműködési megállapodását a Takarék Csoport és a Magyar Állattenyésztők Szövetsége (MÁSZ), ennek keretében szakmai információcserével, közös rendezvényekkel, valamint képzésekkel is segítik egymást – közölte a Takarék Csoport az MTI-vel.

A közleményben kitérnek arra: a Takarék Csoport továbbra is kiemelt figyelmet fordít a mezőgazdaságon belül az állattenyésztés hatékony támogatására és a gazdák sajátos igényeit figyelembe vevő finanszírozásra.
Kiemelik: a felmérések szerint az állattartók inkább hajlandók a beruházásokra, mint a növénytermesztők, ami részben a pályázatok motiváló hatására utal. A beruházások jelentős hányadát támogatás igénybevételével tervezik, amelyhez hitelt is fel kívánnak venni.
Hozzátették: az agrárfinanszírozás iránti igény és az ágazatot jellemző erőteljes fejlesztési szándék indokolta a Magyar Állattenyésztők Szövetsége és a Takarék Csoport között évek óta fennálló megállapodás megújítását. A kibővített együttműködési szerződés, amelyet szerdán a Takarék Csoport részéről Szabó Levente vezérigazgató-helyettes, a MÁSZ részéről pedig Wagenhoffer Zsombor ügyvezető igazgató írt alá, megerősíti, hogy a felek az eddigieknél is hatékonyabban segítik az állattartók igényeinek kielégítését.
A közlemény szerint a Takarék Csoport a három legnagyobb szereplő között található az agárfinanszírozási piacon az ügyfelek számát és a kihelyezett hitelek összegét tekintve.
A közlemény idézi Szabó Leventét, aki elmondta: napjaikban összességében 21-22 százalékos a részesedésük, de a kis- és közepes termelők körében piacvezetők és a terveik szerint 2023-ra 25 százalékra növelik részesedésüket az agráriumban.
A vezérigazgató-helyettes szólt arról is, hogy a kis üzemméretek finanszírozásában különleges szakértelemmel rendelkező takarékszövetkezeti szektor tapasztalataira építve a Takarék Csoport folyamatosan fejleszti termékkínálatát, mindinkább bekapcsolódva a nagyobb üzemek fejlesztéseibe is.
Kitértek arra: a megújított együttműködés legfontosabb célja közelebb hozni a bankcsoportot az állattenyésztőkhöz, ezzel új alapokra helyezni az ágazatban tevékenykedők hitelképességének megítélését.
Az új megállapodást aláírók szerint az állattartást nagy beruházás-igényű és folyamatosan magas forrásigényű szektorok alkotják, ahol állandó fejlesztésre, a világszínvonalú genetika, technológia és szakértelem alkalmazására van szükség – olvasható a közleményben. (MTI)


Kapcsolódó cikkeink