Bővítette termelő kapacitását a Nolato Magyarország Kft.

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2018. 11. 08. 11:15

Tízmillió euró (3 milliárd 217 millió forint) saját forrásból bővítette termelő kapacitását a mosonmagyaróvári székhelyű, higiéniai és egészségügyi termékek előállító Nolato Magyarország Kft. – közölte a cég az az MTI-vel csütörtökön.

MTI/Krizsán Csaba

A Nolato mintegy 2400 négyzetméteres csarnokot építtetett hatmillió euró (1 milliárd 930 millió forint) értékben, amelynek gyártóterülete 1800 négyzetméter. Huszonnégy különböző méretű fröccsöntő gép kap helyet a területen, eddig tizenegyet szereztek be négymillió euróért (1 milliárd 287 millió forint). A csarnok további területei kiszolgáló helyiségek.
A fejlesztés célja, hogy a Nolato még jobban ki tudja szolgálni egyik új kiemelt ügyfelét, akitől három évre nyert el inzulin adagolók műanyag alkatrészeinek gyártását. Ma már az inzulinadagolókhoz szükséges 16-17 alkotórész felét a Nolato gyártja – idézte a közlemény Bart J. G. Noldent, a Nolato csoport gyártásért és technológiáért felelős alelnökét.
Az új csarnokban a termékek gyártása rövid ciklusidőt és nagy pontosságot igényel, ezért a korábban használatos hidraulikus fröccsöntő gépek helyett elektronikus gépeket szereztek be.A bővítéssel mintegy húsz emberrel bővül a foglalkoztatottak létszáma.
A beruházás előkészítése tavaly nyáron kezdődött, a csarnok építése idén május közepére fejeződött be. Áprilisban megkezdték a próbagyártásokat is.
Az építés során olyan hűtőket szereztek be, amelyek télen a hideg külső levegőt használják, így 15-20 százalékos villamos energia megtakarítást lehet elérni.
A Nolato Magyarország Kft. a Nolato cégcsoport tagja, amelyet 1938-ban alapítottak Svédországban. Jelenleg világszerte 23 telephellyel rendelkezik és mintegy kilencezer embert foglalkoztat.
A cég polimer összetevőket tartalmazó gyógyászati és orvos-technológiai eszközök fejlesztésével és kivitelezésével, mobiltelefon alkatrészek és részegységek tervezésével, fejlesztésével és gyártásával, valamint műanyag alapú ipari megoldásokkal, alkatrészek és rendszerek fejlesztésével foglalkozik.
A nyilvános céginformációk szerint a Nolato Magyarország nettó értékesítési árbevétele tavaly 68 millió 496 ezer euró (22 milliárd 32 millió forint) volt, amely 8,8 millió euróval haladta meg a 2016. évit. Az árbevétel mintegy kétharmad része származik az exportból, tavaly ez 46 millió 558 ezer euró (14 milliárd 975 millió forint) volt, 6,4 millió euróval több, mint 2016-ban. Nyeresége 9 millió 822 ezer euró (3 milliárd 159 millió forint) volt, 2,5 millió euróval több az előző évinél. A nyilvános adatok szerint a társaság mintegy ötszáz embert foglalkoztat. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink