Elektronikus borászati tananyagokat fejlesztenek ki Eger neves borászai

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 01. 23. 09:12

Elektronikus borászati tananyagokat fejlesztenek ki Eger neves borászai az egri Eszterházy Károly főiskola számára az Új Széchenyi Terv támogatásával – tájékoztatta az intézmény médiareferense az MTI-t.

A 154 milliós projekthez 147 millió forint támogatást nyújt az Európai Unió és a hazai költségvetés a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében – közölte Csáfor Hajnalka. A képzés- és tartalomfejlesztés a hiányszakmákra koncentrál.

A 2012. május 31-vel záruló program keretében 34 magyar nyelvű és három angol nyelvű kurzus tananyagát dolgozzák ki, a többi között bortechnológus, borász-analitikus, borturizmus és borkultúra szakterületeken.

A borász-analitikus és a borkultúra szakirányok azért is népszerűek, mert egyedinek számítanak Magyarországon a felsőoktatási intézmények oktatási palettáján – hangsúlyozta Csáfor Hajnalka.

Mint mondta, tervezik a távoktatást és a levelező képzést is segítő, úgynevezett e-prezentációs termek kialakítását, illetve egy a rutin boranalitikai vizsgálatok elvégzésére képes laboratórium kialakítását, felszerelését. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink