Boom & Brass Bar & Restaurant

Szerző: trademagazin Dátum: 2008. 09. 05. 08:00

Hiánypótló szándékkal nyitott a Boom & Brass – állítják a tulajdonosok –, hiszen a Vörösmarty téren, illetve szűkebb környezetében kevés valódi éttermi szolgáltatást nyújtó hely található. Az igazi különlegességet valószínűleg a modern art deco stílusban kialakított vendéglátóhely étlapja szolgáltatja. Az elegáns menükönyvben valamennyi ételcsoport választéka két részre osztva szerepel, a nemzetközi, illetve a magyar konyha képviselői elkülönítve jelentkeznek. Aki a klasszikus magyar konyhára gondol, nem téved. Azonban a Boom & Brassban nem a kommersz (?) házias magyar specialitások, hanem azok XXI. századi követelmények szerint, a legmodernebb konyhatechnológiák és trendek (sous-vidolás, molekuláris gasztronómia) alkalmazásával megújított változata szerepel, izgalmas utazást kínálva turistának, hazai vendégnek egyaránt. Paprikás csirke meleg lecsóparféval, galuskával, vagy éppen libamáj tokaji zselében főtt fügével, igazán kreatív változatai a még mindig híres „magyarosch” gasztronómiának. Hasonlóan sajátos, újhullámos felfogásban készülnek a nemzetközi konyha képviseletében étlapra kerülő fogások is, jelezve, hogy a B&B irányítói milyen irányban képzelik el a hazai konyhaművészet reformját.
Konyhafőnök: Juhász Sándor
Budapest V, Vigadó u. 4–6.

Kapcsolódó cikkeink