Bezáratott egy budapesti pékséget a Nébih

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2017. 08. 03. 11:02

Súlyos higiéniai problémák miatt azonnal bezáratott egy budapesti pékséget a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), a helyszíni ellenőrzésen csaknem 60 kilogramm nem nyomon követhető élelmiszer alapanyagot vontak ki a forgalomból, az ügyben több százezer forintos bírság várható – közölte a Nébih az MTI-vel.

nebih

A sütőüzem csak a hiányosságok felszámolása és az újabb hatósági ellenőrzés után folytathatja a tevékenységét.
Az ellenőrzés szerint a sütőüzem gazdasági folyosóján hiányos, téglákig lekopott vakolattal, a technológiai helyiségekben töredezett csempével szembesültek az ellenőrök. A gépek, berendezések rozsdásak, takarítatlanok voltak, a gépzsírral erősen szennyezett zsemleosztó például a terméket is szennyezte. A dagasztó-sütő helyiség pergő mennyezete a készáru minőségét veszélyeztette, az ugyanitt található mosdókagylóból nyitott vödörbe folyt a szennyvíz.
A pékség több helyiségében penész és pókháló fedte a falakat, illetve a padozatot, az adalékanyag raktárban, a dagasztó-sütő, valamint a zsemlekészítő süteményes helyiségben rovarokat, illetve rágcsáló ürüléket és egereket láttak az ellenőrök – olvasható a közleményben. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink