Bezár a Kapuvári Hús Zrt.

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 11. 30. 11:20

Jövő héten felmondólevelet kap a Kapuvári Hús Zrt. 200 dolgozója – tájékoztatta a Világgazdaságot a Húsipari Dolgozók Szakszervezetének elnöke.

A dolgozók többségét kifizetik, de a hitelezőknek és a féléves felmondási idővel rendelkező régi alkalmazottaknak várniuk kell a pénzükre.

Korábban voltak olyan várakozások, hogy a Kapuvári Hús Zrt.-t az állam által kijelölt felszámoló működteti tovább ideiglenesen. A szakszervezeti vezető szerint „jogilag épp az állam zárja be a céget.”

A kormányszóvivői iroda szeptember 12-én jelentette be, hogy a kormány kiemelt jelentőségű vállalattá nyilvánította a Kapuvári Hús Zrt.-t és a Kapuvári Bacon Húsipari Kft.-t. Ez azt jelenti, hogy egy esetleges felszámolás esetén a felszámolót az állam jelöli ki, aki megkísérli megtartani az adott cég tevékenységét.

„A Kapuvári és a Gyulai esetében az a szomorú, hogy épp nem azok a cégek estek el, amelyeknek a húsipari konszolidáció során el kellett volna, hanem azok, amelyek az elmúlt években nem tudtak részt venni az adóelkerülésben” – nyilatkozta a Világgazdaságnak Éder Tamás, a Magyar Húsiparosok Szövetségének elnöke. (Braunmüller Lajos, Világgazdaság Online)

Kapcsolódó cikkeink