Bevásárlóutca Sydney központjában

Szerző: Kátai Ildikó Dátum: 2021. 04. 19. 08:31

Sydney 43,5 millió dollárt áldoz arra, hogy belvárosában világszínvonalú sétálóutcává alakítsa át a George Street-et. Olasz stílusú élelmiszer áruház is települ ide.

Sydney belváros

A POPAI Magyarország anyaszervezete, a Shop! központ új szolgáltatást kínál tagjainak „Experience Retail Today” néven, aktuális, nemzetközi kereskedelmi témájú cikkgyűjteményt küld a feliratkozók postaládájába, innen származik a Sydney híradás is.


ERT Shop!

Zöld terek és bútorok

A projekt új zöldfelületet és modern utcabútorokat, széles sétautakat és szabadtéri étkezőterületeket ígér. Már folyamatban van egy 9000 négyzetméteres autómentes terület kialakítása, amely a George Street-i kisvasút útvonalán a Városházától a Vasút térig tart. Külön lépésként egy új közösségi teret is létrehoznak a közelben, aminek az építkezése a tervek szerint jövőre kezdődik.

-Öröm volt látni, ahogy az emberek birtokba vették a forgalomtól elzárt területeket, az ideiglenes útlezárás miatt. Ez adta az ötletet, hogy állandóvá tegyük a zavartalan nézelődést, sétát, étkezést, több teret biztosítva, a távolságtartási intézkedések betartását is lehetővé téve – mondta Clover Moore főpolgármester.

Itt lesz Sydney bevásárlóutcája

Felsorakoznak a nagy márkák

A híres George street már most számos üzletnek és vendéglátóegységnek ad helyet. Itt található a város Apple zászlóshajó üzlete, egy óriási Mecca áruház és az év folyamán egyre több márka jelenik még meg. Ausztrália legnagyobb Lululemon üzlete és a svájci luxus márka, a Bally zászlóshajó boltja is hamarosan megnyit itt.

Locali by Romei frissáru

Az IGA lánc Ausztráliában első, európai piacteret idéző és olasz életérzést sugárzó Locali by Romeo üzletháza is ide települ, friss virág, zöldség-gyümölcs, hatalmas csemegpult, sőt külön sajtszoba, széles napicikk kínálat és helyben készülő és fogyasztható finomságok, többek közt kemencés pizza, sushi, vendéglő és bár is várja az ide érkezőket.

Locali by Romeo sajtpult

– Szorosan együttműködünk a vállalkozásokkal a zavartalan működés érdekében.  A közösségi tér és az állandó, minőségi infrastruktúra biztosítása az egész környéket vonzóbbá teszi a munkavállalók, a túristák, a lakosok és a helyi vállalkozások számára, és látványossá teszi a városközpont gyalogos  bejárását – tette hozzá Moore.

A kormányzat minden szinten támogatja a projektet, az ausztrál kormány 7,05 millió dollárt ad a Bathurst és a Goulburn utca közötti részért, és 1 millió dollárt az általános munkálatokra.

Kapcsolódó cikkeink