Bevált a fokozott ellenőrzés

Szerző: trademagazin Dátum: 2008. 01. 02. 00:00

25 ezer vizsgálat és 950 millió forint bírság a Csillagszóró Hadművelet öthetes mérlege.

A november 22-én indított és még egy hétig zajló Csillagszóró Hadművelet beváltotta a hozzá fűzött reményeket. A lefoglalt áruk értéke meghaladja a 440 millió forintot. A bírságok közel 55 százalékát az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség szabta ki, amely az öt hét alatt mintegy 5000 munkáltatót ellenőrzött. A szabálytalanul foglalkoztatott munkavállalók száma meghaladta a nyolcezret, és a felügyelet munkatársai 3500 feketemunkást találtak.

A hatósági orvosok és élelmiszerbiztonsági felügyelők több mint 3000 helyszínen 58800 tételt ellenőriztek és 92000 kilogramm húst, húskészítményt és édesipari terméket foglaltak le.
A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság munkatársai 1900 esetben vizsgálódtak. Ezeknek több mint a felében, az ezret is meghaladó esetben emeltek kifogást.

A Vám- és Pénzügyőrség Központi Járőrszolgálat elsősorban távol-keletről származó pirotechnikai eszközöket foglalt le, de más akár emberi élet kioltására alkalmas tárgyak is fenn akadtak a hálón.

A Csillagszóró Hadművelet során az APEH több mint ezer esetben állapított meg szabálysértést és körülbelül 74 millió forint mulasztási bírságot szabott ki. 84 esetben üzletbezárással büntettek és kilenc esetben felfüggesztették az ellenőrzött tevékenységét.

 

 

 

 

Kapcsolódó cikkeink