Bevált a Fesztiva kártya az Etyek Pincefesztiválon

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 05. 26. 12:35

2011. május 21-én és 22-én, immáron kilencedik alkalommal rendezték meg az Etyek Pincefesztivált. Az országban elsőként itt vezették be a Cellum Zrt. által fejlesztett, és a Cardnet Zrt. eszközein működő elektronikus Fesztiva kártyát. A vendégek a kártyát készpénz helyett, a borászoknál kihelyezett terminálhoz érintve, gyorsan és egyszerűen tudták használni.

Az NFC technológiára épülő kártyára pénzért úgynevezett Fesztiva pontokat tölthettek a vendégek. A feltöltéskor és a kóstoláskor is egyenlegközlőt kaptak, vagyis folyamatosan nyomon követhették a Fesztiva pontjaik számát, a kártyát pedig bármikor ismét tetszőleges értékben feltölthették a rendezvény számos pontján. A tervek szerint a Fesztiva kártyát mostantól minden évben lehet használni Etyeken a Pincefesztiválon és a Kezes-Lábos Fesztiválon, így a visszatérő vendégeknek elegendő egyszer megvásárolni.

“Idéntől nincsenek gyűrött, zsebekben felejtett kóstolójegyek, kígyózó sorok, nincsenek a papír fecnik, vagy a készpénz számolgatásával bíbelődő vendéglátók. A Fesztiva kártyát szerették a vendégek és a borászok is. Mindkét napon, több mint száz kóstolóhelyen, több ezren használták az új kártyájukat.” – mondta Rókusfalvy Pál, az Etyek Pincefesztivál főszervezője.

A rádiófrekvencián alapuló, érintőkártyás technológia számos területen használható, egyebek között fizetési tranzakciók, jegyvásárlás, személyazonosítás, belépés engedélyezése törzsvásárolói rendszerek során. A fesztiválokon és rendezvényeken pedig gyors és egyszerű kiszolgálást tesz lehetővé. Megszűnik a kereskedők számára a készpénzforgalom, a kártyaterminálok pedig minden tranzakciót rögzítenek, és ezekről igazoló szelvényt is adnak – írja a tozsdeforum.hu.

Kapcsolódó cikkeink