Bemutatkozik a Google videós vásárló platformja, a Shoploop

Szerző: Kátai Ildikó Dátum: 2020. 07. 22. 11:50

Az online vásárlás új, szórakoztatóbb módja a Shoploop, amelyet a Google belső kutatási-fejlesztési részlege, az Area 120 fejlesztett ki. A videós platform egyben kínálja a keresés, áttekintés és vásárlás lehetőségét – szerepel a cég közleményében.

A Google új videós vásárló platformja

A Google új videós vásárló platformja

Az ihlet és a megvalósítás

„Tavaly New Yorkban, a metróban végeztünk felhasználói kutatást az Area 120 részére, ez a Google belső kísérleti laboratóriuma. Az egyik mellettem álló ingázó csendben görgette mobilja képernyőjét, és váltogatta a közösségi média alkalmazásokat, a YouTuberól egy e-kereskedő oldalára majd vissza. Kíváncsi lettem, ezért megkérdeztem tőle, mit csinál. Kiderült, hogy látott valakit egy sminkterméket reklámozni a közösségi médiában, és jobban meg akarta ismerni, ezért a YouTube-on nézte a véleményeket, hogyan néz ki a valós életben, és vajon mások szeretik-e. Aztán felkeresett egy e-kereskedő oldalt, hogy megvásárolja. Mindehhez legalább három alkalmazás és webhely megnyitására volt szüksége.

Az ihletet egy mobilozó lány adta

A Shoploop ihletet egy mobilozó lány adta

Így kezdődött egy új kísérlet, amelynek eredményét ma indítja útjára az Area 120: a Shoploop, egy videó bevásárló platform a termékek felkutatására, értékelésére és vásárlására, egy helyen.” meséli az ötletadó sztorit a Google blogon a Shoploop ügyvezetője Lax Poojary július 16-i bejegyzésében.

Rövid, de velős videók

Sokkal több a Shoploop a képek, termékleírások és videók átpörgetésénél. Először is a Shoploop videók maximum 90 másodpercesek lehetnek és szórakoztató módon kell bemutassák a terméket, az újdonság varázsát az otthoni köröm csodák elkészítésétől a másnapos haj felfrissítésén át a mindent elfedő alapozók titkáig. A cél, hogy valós, megbízható, adott területen szakértő emberek mutassák be a termékeket, hogy a nézők úgy, vagy még jobban megismerjék a terméktulajdonságokat, mint egy hagyományos boltban.

Shoploop tartalmat valós, megbízható emberek tölthetnek fel

Shoploop tartalmat valós, megbízható, a témában szakértő emberek tölthetnek fel

A fogyasztók elmenthetik a kedvenc bemutatókat későbbre vagy azonnal az e-kereskedő honlapjára juthatnak és vásárolhatnak.

A videóban megjelenik az azonnali vásárlási lehetőség

A videóban megjelenik az azonnali vásárlási lehetőség

Az igazság pillanata

Ahogy a hagyományos boltokban, úgy a Shoploop felületén is a tranzakcióig való elvezetés, a vásárlás generálása a fő cél. Jelenleg a szépészeti tartalom felépítésén dolgoznak, ezért „tartalomkreátorokat” és online boltokat keresnek a smink, bőrápolás, haj és köröm kategóriákban. Nekik kínálnak olyan bemutatkozó platformot, ahol ismertethetik és ajánlhatják a termékeket és rávezethetnek másokat a videókon keresztüli vásárlásra.

Jelenleg a Shooploop.app alkalmazás csak okostelefonon érhető el, de hamarosan a nagyobb képernyős eszközökön is megjelenik, a fejlesztő cég ígérete szerint.

Kapcsolódó cikkeink