Befejezte gyógynövényes takarmányozási projektjét a Bicskei Mezőgazdasági Zrt.

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 10. 06. 11:25

Befejezte a gyógynövényes takarmányozással előállított tej és tejtermékekkel összefüggő kutatás-fejlesztési (K+F) projektjét a Bicskei Mezőgazdasági Termelő és Szolgáltató Zrt., a közel 210 millió forint összköltségű fejlesztéshez a mezőgazdasági nagyüzem 104,46 millió forintos európai uniós támogatást kapott.

tej_uj

A zrt. közölte: a projekt 2012 tavaszán kezdődött. Az Etyek Ödön-majorban a szarvasmarhák ellenőrzött körülmények között, a lehető legtermészetesebb forrásból jutottak hozzá a gyógy- és fűszernövényekhez. A laboratóriumi vizsgálatok bizonyították, hogy a gyógy- és fűszernövények etetésével nő a tej és tejtermékek beltartalmi értéke és ízük is javul.

A fejlesztés eredményeként elkészült a gyógynövényes takarmányozás és tejtermék előállítás technológiai leírása, valamint az optimális gyógynövény összetételű vetőmagkeverék – írták.

A komplex élelmiszertermelést végző, állattenyésztéssel is foglalkozó mezőgazdasági zrt. 2300 hektáron folytat szántóföldi növénytermesztést. Éves nettó árbevételük 2013-ban közel 1,5 milliárd forint volt, 120 dolgozót foglakoztatnak. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink