Befejeződött a Pápai Hús elleni csődeljárás

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 02. 14. 11:15

A Veszprém Megyei Bíróság jóváhagyta a Pápai Hús 1913 Kft-nél született csődegyezséget és befejezetté nyilvánította a cég júliusban indult csődeljárását – jelent meg a Cégközlöny csütörtöki elektronikus kiadásában.

hus-

Ez azt jelenti, hogy a pápai húsipari cég nevéből eltűnik a “cs.a.” jelzés, a társaság pedig korlátozásmentes piaci szereplőként folytathatja működését – áll a cég az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.

Felidézték: a tavaly áprilisban önkormányzati tulajdonba került Pápai Hús 1913 Kft. a május végén felállt új menedzsment erőfeszítései ellenére július 9-én csődeljárási kérelem benyújtásáról döntött, hogy a csődvédelem idejére fizetési haladékot kapjon.

A csődegyezség január 16-án jött létre a Pápai Hús 1913 Kft. és hitelezői között, az egyezség arról szól, hogy a húsipari vállalat beszállítói követeléseinek mintegy ötven százalékát téríti meg.

Időközben a kormány arról döntött, hogy a deminimis támogatás nyújtotta keretek között kártalanítja az élőállat beszállítókat, a sertéstartók fennmaradó követeléseit pedig a Vidékfejlesztési Minisztérium a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarán keresztül fizette ki a múlt év végén. A társaság tartozásainak mintegy negyede az élőállat beszállítókkal szemben állt fenn. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink