Befejeződött a Cora áruházak integrációja

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 10. 26. 11:02

Az Immochan, az Auchan cégcsoport ingatlanfejlesztő vállalata a magyarországi Cora hipermarket hálózat integrálásával már 717 bérbe adható üzlethelyiséggel rendelkezik együttesen 78 303 négyzetméter területen, ezzel az egyik legjelentősebb bevásárlóközpontokat üzemeltető ingatlanfejlesztővé vált az országban – hangzott el a cég csütörtök esti tájékoztatóján.

Az Auchan csoport 2011-ben jelentette be a 7 magyarországi Cora áruház megvásárlását. Az integráció 2012. szeptember végén, a törökbálinti Auchan hipermarket megnyitásával fejeződött be. Gábosy Balázs, az Immochan kereskedelmi igazgatója elmondta, hogy a Cora áruházak megvétele előtt az Immochan bérbe adható területe mintegy 48 500 négyzetméter volt.

Francois Roux, a cég ügyvezető igazgatója közölte: jövőre a 19 magyarországi Auchan hipermarketben összesen éves szinten mintegy 45 millió vásárlóra számítanak, és a tervek szerint minden áruház mellett lesz benzinkút is. Az elképzelések szerint 2014 tavaszán Győrben nyitnak egy új Auchan áruházat, ezzel megkezdik a terjeszkedést a Nyugat-Dunántúlon is.

Az integrált Cora áruházak összesen 2700 dolgozóját az Auchan csoport tovább foglalkoztatja, így a cég alkalmazottainak száma 8000 főre nőtt.

Magyarországon az Auchan csoport 1996 óta van jelen, első áruházát 1998-ban Budaörsön nyitotta meg, a cég azóta elsősorban a főváros környékén és a nagyobb vidéki városokban terjeszkedett. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink