Beépültek a zsírok a tanrendbe

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 09. 06. 00:01

Szeptembertől nem csak a matek feladatokkal küzdenek a diákok: az ország több mint 800 általános iskolájában a tanórák sorát színesíti a Nestlé kiegyensúlyozott táplálkozást oktató NUTRIKID programja.

Egyre több iskola emeli be a tanrendbe az életmód oktatását: idén újabb 52 ezer kisdiák tanul majd az egészséges táplálkozásról és a különböző élelmiszercsoportokról. A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének támogatását élvező ingyenes oktatóprogram  ma már speciális igényű gyerekekhez, így gyógypedagógiai intézetbe és a Vakok és Gyengénlátók Általános Iskolájába is eljut. A Nestlé a 2010/11-es tanévben pénzjutalommal járó kreatív pályázatot ír ki: egészségnap megtervezésére buzdítja a gyerekeket. A vállalat az elmúlt hét évben több mint 155 millió forintot fordított a hiánypótló oktatóprogramra.
A NUTRIKID program 2003-as bevezetése óta mintegy 260 ezer kisdiák sajátította el a biológia és egészségtan órák tematikáját kiegészítő, hiánypótló tananyagot. A gyerekek játékos, könnyen befogadható formában ismerik meg az egészséges táplálkozás és az emésztés folyamatát, valamint az egyes élelmiszercsoportokat.
A Nestlé ebben a tanévben kreatív pályázattal egészségnap megtervezésére ösztönzi a gyerekeket. A diákok az első fordulóban feltérképezik a közösségükben előforduló még kiaknázatlan lehetőségeket, a második fordulóban pedig egy ehhez kapcsolódó iskolai rendezvényt terveznek meg. A legjobb egészségnap tervek megvalósulását a Nestlé Hungária Kft. pénznyereménnyel támogatja. A győztes csapat rendezvényén Béres Alexandra mozgatja meg a gyerekeket.
„Hiszünk abban, hogy minél korábban találkoznak a gyerekek a helyes táplálkozás alapjaival, annál esélyesebb, hogy egészségesen kerülnek ki az iskolapadból. Az elmúlt hét évben a Nestlé Hungária Kft. több mint 155 millió forintot fordított az iskolák számára ingyenesen elérhető programra.” – mondta el Suhajda Krisztina, a Nestlé kommunikációs vezetője.
A magyarországi NUTRIKID a Nestlé nemzetközi Healthy Kids programját alkotó több mint 30 kiegyensúlyozott táplálkozást oktató nemzeti program egyike. A résztvevő országok és iskolák száma folyamatosan bővül. A legújabb tag Kína, ahol Szecsuán tartományban egy olyan iskolában kezdődik meg elsőként az oktatás, mely a 2008-as földrengést követően a Nestlé támogatásából épült újjá. A vállalat tervei szerint valamennyi országban, ahol jelen van, 2011-ig bevezeti a Healthy Kids Programot, azaz a gyerekek egészséges életmódra való oktatásának támogatását.
Kapcsolódó cikkeink