BDO: szállásfoglalás mobilalkalmazáson és Facebookon

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 02. 15. 12:01

A szállodaipar szereplőinek az online jelenléten belül már a mobilalkalmazásokon és a közösségi oldalakon elérhető szolgáltatásokra is érdemes figyelniük, ha folyamatosan követni akarják a rohamosan változó piaci trendeket – állapítja meg a BDOnline.hu tanácsadó cég felmérése, amelyben a szektor ez évi fejlesztési trendjeit mutatja be.

Az idén robbanásszerűen fejlődni fognak a gyors és egyszerű foglalást elősegítő alkalmazások – például Facebook és mobilra optimalizált website-ok -, amelyek egyre több funkció ellátására lesznek képesek – vetíti előre Papp István hotel és ingatlan tanácsadó a  BDO szerdai közleményében. Ezért kiemelt fontosságú lesz, hogy a szállodapiaci szereplők webes szolgáltatásaikat mobil-applikáció révén, illetve érintőképernyőn is elérhetővé tegyék.
A BDO szerint egyre inkább megkerülhetetlenné válik a közösségi média is, és általános trend lesz, hogy a közösségi hálózatok az információközvetítés és véleménymegosztás mellett a foglalási rendszereket is integrálják.

A bankkártyás vagy az okostelefonról, fizetőprogramokkal való fizetés egyre népszerűbb lesz, ezért az online fizetési lehetőség is érzékelhető versenyelőnnyé válik.

A  BDO felmérése arra is rávilágít, hogy az idei év a kedvezményes vásárlások éve lesz, a fizetőképes kereslet csökkenésével egyidejűleg egy egyre tudatosabb vásárlókör válik meghatározóvá, amely tényleg azt a terméket, szolgáltatást választja majd, amely a legjobb ár-érték aránnyal bír.

A kuponos értékesítéssel kapcsolatban azonban a BDO szakembere óvatosságra int: “okos tervezéssel ugyan alkalmas lehet a szezonális hatások kivédésére, tömegessé válása azonban visszaüthet, hiszen sok esetben nem a szálloda által megkívánt vendégkört éri el, ami súlyos márkaromboláshoz is vezethet.” (MTI)

Kapcsolódó cikkeink