Az OTP Bank megoldásai vállalatoknak és önkormányzatoknak

Szerző: trademagazin Dátum: 2008. 05. 01. 08:00

Önkormányzatok és vállalatok számára egyaránt kedvező finanszírozási lehetőséget nyújtanak az Európai Befektetési Bank (EIB) által refinanszírozott hitelek. A legnagyobb magyarországi hitelintézetnél ugyanakkor azok a vállalatok is versenyképes ajánlatok közül választhatnak, amelyek nem hitelt, hanem széles körű nemzetközi pénzforgalmi szolgáltatásokat és magas hozamú befektetési lehetőségeket igényelnek. Erről beszélgettünk Kovács Pállal, az OTP Bank Kereskedelmi Banki Igazgatóságának ügyvezető igazgatójával.Az OTP Bank termék-portfóliójába hogyan illeszkednek az EIB által refinanszírozott hitelek?
A bank termékportfóliója rendkívül széles a hitelezés, a cash-management és a befektetések területén is. Treasury termékek, cash-pool szolgáltatás, nemzetközi fizetések, ügyfélterminál, az üzleti kártyák széles választéka – legújabb fejlesztésként az üzleti devizakártya – állnak a vállalatok és önkormányzatok rendelkezésére. A hitelportfólióban kiemelt szerepe van a refinanszírozott forrásoknak, mivel ezek minden esetben tartalmaznak olyan elemeket, amelyek kedvezőbbek a piaci feltételeknél. Ebbe a körbe tartozik az EIB Global Loan. A hitel gyakorlatilag a teljes vállalati és önkormányzati ügyfélkör számára elérhető. A finanszírozható hitelcélok köre széles, sokféle fejlesztéshez igénybe vehető.
Miért kedvezőbb a hitelfelvevőknek ez a termék, mint a bank saját forrású hitele?
A refinanszírozás lehetőséget ad a piacinál kedvezőbb kamatokra, illetve a hosszabb futamidőre. Az EIB Global Loan nemcsak alacsony finanszírozási költségei miatt lehet vonzó, hanem azért is, mert az ügyfelek, illetve a projektek meghatározott körére további támogatást biztosít az Európai Bizottság. Az ügyfelek számára a hitelfelvétel nem jelent különbséget, a beruházás finanszírozása ugyanúgy zajlik, mint abban az esetben, amikor a bank saját forrása áll mögötte.
Vannak olyan, főként exportra termelő vállalatok, amelyek jelentős devizabevétellel rendelkeznek. Mit kínál számukra az OTP Bank?
A devizabetéteknél valamennyi futamidő és összeghatár tekintetében a pénzpiacon is kiemelkedő kamatot kínálunk, fix kamatozás mellett. A lekötési időszak 1 héttől 1 évig terjedhet, az ügyfelek igényeihez igazodó rugalmas lekötési módozatokkal, azaz egyszeri, folyamatos, illetve tőkésedő folyamatos lekötési lehetőségekkel.

Kapcsolódó cikkeink