Az organikus gazdálkodást támogatja a REWE és a Naturland

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2023. 05. 10. 09:41

A REWE Group a Naturlanddal indított közös kezdeményezésével kívánja segíteni a gazdákat a biogazdálkodásra való áttérésben, és bővíteni az üzleteiben kínált biogyümölcs- és biozöldség-kínálatot.

Sok vásárló keresi a növényvédőszerektől mentes és természetes ízű zöldséget és gyümölcsöt. A gazdák számára azonban a biogazdálkodásra való átállás az első években költséges, ráadásul az átállás időszakában nem címkézhetik termékeiket „bio” megjelöléssel.

A REWE és a Naturland ezt a folyamatot kívánja segíteni azzal, hogy a második átmeneti évben lévő gyümölcs- és zöldségtermesztő gazdaságok termékeit Wegbereiter (úttörők) néven forgalmazzák.

A gazdák az átállási költségeik egy részét ezen „úttörő” termékek értékesítéséből származó többletbevételből tudják majd finanszírozni.

A bajorországi REWE áruházakban már meg is jelentek az első Wegbereiter termékek az abensbergi Kügel spárgafarmról, ahol már folyamatban van a biogazdálkodásra való áttérés.

Naturland

A Naturland a gazdaságoknak az átállás idején tanácsadást kínál, és a gazdák egyéni kérdéseire és felvetéseire is választ ad. Ezen kívül a Naturland biztosítja az előírásoknak való megfelelést az első naptól kezdve.

„Ha mi, mint társadalom fenntarthatóan hozzá akarunk járulni az ökológiai átalakuláshoz, támogatnunk kell az átállásra hajlandó gazdaságokat a gazdaságilag nehéz időszakban” – mondta Stephan Weist, a REWE zöldség-gyümölcs és virág beszerzési vezetője. „A Naturlanddal közös Wegbereiter programunk egyszerű, innovatív és hasznos gyorsítóprogram, amely támogatja az ökológiai gazdálkodásra való átállást, ugyanakkor biztonságot és átlátható hozzáadott értéket nyújt a fogyasztóknak.”

ESM

Kapcsolódó cikkeink