Az Operaház átadta a belvíz- és árvízkárosultak javára gyűjtött adományösszeget

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 03. 04. 09:49

A Magyar Állami Operaház Budapest idén márciusban az összefogás, a szolidaritás ünnepének adott otthont. A dalszínház világhírű magyar művészek közreműködésével, Schmitt Pál köztársasági elnök fővédnökségével jótékonysági operagálát rendezett a belvíz- és árvízkárosultak megsegítésére.

„Nagy nap a mai: az Ybl-palotában azok találkoztak, akik egyformán gondolkodnak felelősségről, szolidaritásról és érzik, tudják, hogy a művészet nemcsak kulturális missziót képes megvalósítani. Szívből remélem, hogy a mai estén mind gazdagabbá leszünk valamivel: a támogatók és rangos fellépő művészeink az adományozás örömével, az Operaház pedig azzal, hogy képes társadalmi összefogásra hívni a politikai és üzleti élet szereplőit, valamint a civil lakosságot” – emelte ki köszöntőjében Horváth Ádám miniszteri biztos.

A gálaest fellépő művészei: Komlósi Ildikó, Lukács Gyöngyi, Rost Andrea, Tokody Ilona, Banda Ádám és Bogányi Gergely, a Magyar Állami Operaház zenekara és dirigense, Győriványi Ráth György, valamint a Magyar Nemzeti Balett művészei honorárium nélkül vállalták a közreműködést.

Az estre az árvízkárosult térségek képviseletében Felsőzsolca és Edelény, a belvízkárok sújtotta települések közül Gátér polgármesterei és lakosai fogadták el a meghívást.

A gálaest bevételeiből 14 millió forint gyűlt össze. Az est kezdetéig befolyt adományösszeget a Magyar Máltai Szeretetszolgálat képviseletében Kozma Imre atya vette át szimbolikusan Horváth Ádámtól az Operaház színpadán; az adomány a szervezet közreműködésével jut el a bajbajutott, belvíz- és árvízkárosult családokhoz.

A Magyar Állami Operaház jótékonysági estjét március 6-án 22 óra 15 perctől a Magyar Televízió közvetíti. Az adás során feltüntetik a számlaszámot, amelyre péntekig, azaz március 11-éig utalhatnak további összegeket az adakozni kívánók. A jótékonysági rendezvényhez számos médiatámogató, magánszemély és Magyarország vezető nagyvállalatai mellett önkormányzatok is csatlakoztak.

Kapcsolódó cikkeink