Az olaszok a válságban is kidobják az ételt

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 01. 06. 12:10

Takarékosság volt a jelszó az ünnepek alatt Olaszországban, kivéve a szemétbe került élelmiszert: az olaszok 1,3 milliárd euró értékű élelmet dobtak ki.

A karácsony és szilveszter között szemétbe került élelmiszerről az olasz agrárszövetség (CIA) végzett felmérést. Összesen 440 tonna étel kötött ki a kukákban, ami az ünnepekre vásárolt élelmiszer húsz százalékának felelt meg, és csak két százalékkal volt kevesebb, mint tavaly. Ez azt jelenti, hogy minden olasz család több mint ötven eurónyi ételt dobott a szemétbe – derült ki a vizsgálatból. A kiselejtezett élelmiszerek 43 százaléka hús, tejtermék és tojás volt, 22 százalékuk kenyér, a többi gyümölcs és zöldség.

A CIA szerint mindez ellentmondásban áll azzal, hogy az olasz családok a válságban igyekeztek takarékoskodni, és tíz százalékkal kevesebb élelmiszert vásároltak 2010-hez képest.

Az egész évet tekintve 2011-ben – az ünnepnapokat leszámítva – az olasz családok által vásárolt élelmiszer hét százaléka került a szemétbe, vagyis családonként 335 euró értékű élelem. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink