Az olaszok a válságban is kidobják az ételt
Takarékosság volt a jelszó az ünnepek alatt Olaszországban, kivéve a szemétbe került élelmiszert: az olaszok 1,3 milliárd euró értékű élelmet dobtak ki.
A karácsony és szilveszter között szemétbe került élelmiszerről az olasz agrárszövetség (CIA) végzett felmérést. Összesen 440 tonna étel kötött ki a kukákban, ami az ünnepekre vásárolt élelmiszer húsz százalékának felelt meg, és csak két százalékkal volt kevesebb, mint tavaly. Ez azt jelenti, hogy minden olasz család több mint ötven eurónyi ételt dobott a szemétbe – derült ki a vizsgálatból. A kiselejtezett élelmiszerek 43 százaléka hús, tejtermék és tojás volt, 22 százalékuk kenyér, a többi gyümölcs és zöldség.
A CIA szerint mindez ellentmondásban áll azzal, hogy az olasz családok a válságban igyekeztek takarékoskodni, és tíz százalékkal kevesebb élelmiszert vásároltak 2010-hez képest.
Az egész évet tekintve 2011-ben – az ünnepnapokat leszámítva – az olasz családok által vásárolt élelmiszer hét százaléka került a szemétbe, vagyis családonként 335 euró értékű élelem. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Hullámok a cégtrendben – a felszámolások és cégalapítások változó arcai
Csökkenő megszűnések mellett is csökkenő cégszámok a cégtrendben. A cégalapítási…
Tovább olvasom >IGD: A retail média és a hatékonyságnövelés fontos lesz 2024-ben
Az alábbi cikkünkben azt az IGD nemrégiben megjelent előrejelzésében felvázolt öt…
Tovább olvasom >Óvatosan, de tudatosan terveznek a hazai vállalkozások – VOSZ Barométer üzleti hangulatelemzés – 2024. I. negyedév
A bizonytalanság továbbra is erősen érezhető a hazai vállalkozások üzleti…
Tovább olvasom >