Az IVSZ elkötelezett a digitális gazdaság fejlesztése mellett

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2017. 05. 23. 11:07

A digitális gazdaság fejlesztését, a foglalkoztatáspolitikai igények megváltozását, továbbá a digitális oktatás támogatását és a globális piacra irányuló exportot jelölte meg a következő időszakban képviselendő területként az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetségének (IVSZ) éves közgyűlése, amelyet kedden tartottak Budapesten.

internet

Laufer Tamás, a szövetség elnöke a közgyűlésen rámutatott arra, hogy a digitalizációs folyamat során az iparágaknak teljes átalakuláson kell átesniük, új működésre kell átváltaniuk, amelynek az alapja az informatika – ismertette az IVSZ a közgyűlés után az MTI-hez eljuttatott közleményében.
Az elnök elmondása szerint a változást a szövetség két területen keresztül fogja építeni: a digitális oktatáson, valamint a digitális exporton keresztül. Az előbbi esetben a digitális írástudás kritikusan alacsony szintje és az oktatási rendszerben kihagyott lehetőségek adnak teret az IVSZ aktivitásainak, az export fejlesztésében pedig a 22 ezer betöltetlen informatikai munkahely miatt a gazdaságból kieső sok százmilliárdos bevétel jelent potenciált.
Az elnök jelezte: az IVSZ 2017-ben folytatja a digitális gazdaság szereplőinek közös asztalhoz ültetését további ágazatok bevonásával, például a banki és a kereskedelmi szektorban. Magyarország digitális jövőjét építi az is, hogy folytatódik a Digitális jólét program, immár 30 kiemelt területtel – fűzte hozzá. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink