Az Intersnack csoport tíz százalékkal több magyar fűszerpaprikát vásárol az idén

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 05. 20. 11:32

A sós snackeket gyártó Intersnack csoport az idén 210 tonna magyar fűszerpaprikát vásárol 260 millió forint értékben, 10 százalékkal többet, mint tavaly – közölte az Intersnack Magyarország Kft. kedden az MTI-vel.

fuszerpaprika

A magyar fűszert a német családi tulajdonban lévő Intersnack csoport németországi fűszerüzemébe szállítja, ahol többféle snackfűszer készül belőle, különféle borsos, hagymaporos fűszerkeverékekbe kerül – ismertették.

A snackfűszereket ezt követően a magyar és német chipsgyárakban, valamint a francia, holland és cseh üzemekben dolgozzák fel.

Az Intersnack 13 országban, köztük Svájcban, Bulgáriában, Oroszországban és Szlovéniában is forgalmazza termékeit.

A közleményben megjegyezték: a cégcsoport egyik legnagyobb beszállítója a Rubin Szegedi Paprikafeldolgozó Kft.

Az Intersnack korábbi tájékoztatása szerint a fűszerpaprika mellett évente egymilliárd forint értékben több mint 12 ezer tonna gabonát vásárol fel Magyarországon.

Az Intersnack Magyarország Kft. nettó árbevétele 2013-ban 11,3 milliárd forint volt, először növekedett a népegészségügyi adó (chipsadó) két évvel ezelőtti bevezetése óta, a veszteséget pedig sikerült 96 millió forintra mérsékelni – ismertette a cég korábban.

A vállalat az idén április elején készült el legutóbbi, egymilliárd forintos fejlesztésével: a győri üzemben két új gyártósort állítottak be, amelynek köszönhetően 12 ezerről 15 ezer tonnára növelik a lisztalapú termékek gyártását Győrben. A dolgozók száma jelenleg 290, várhatóan 20-szal még emelkedik.

A cég az elmúlt 10 évben több mint 3,5 milliárd forint értékű beruházást hajtott végre Magyarországon. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink