Az idén is folytatódik a Pedigree Örökbefogadási Akció Magyarországon

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 05. 12. 11:54

Három éve indult Magyarországon a Pedigree Örökbefogadási Program, amelynek során az idén is 10 millió forintot ajánlott fel a Pedigree gyártója öt állatmenhely számára, amelyet pályázattal nyerhettek el a rászorulók. A Mars Magyarország – hazánk egyik legnagyobb állateledel-gyártó és forgalmazó vállalata – az ideivel együtt idáig 30 millió forintot adományozott erre a célra.

A támogatásra pályázó állatmenhelyek maximum 2 millió forintos garantált támogatásban részesülnek az idén is. Az adományok alapját a Pedigree termékek értékesítéséből ez év május 16-a és november 15-e között befolyt összeg képezi, de minimum a Mars Magyarország által garantált 10 millió forint. Az örökbefogadási akció keretében eddig mintegy 4.500 kutya talált új gazdára. Az idei akció központi gondolata az önkéntesség lesz.

A Mars Incorporated magyarországi érdekeltségei: a Mars Magyarország Értékesítő Bt., amely az édesség és élelmiszeripari kereskedelmi tevékenységet végzi, továbbá a Mars Magyarország Kisállateledel-gyártó Kft, amely a Csongrád megyei bokrosi telephelyén állateledelt készít, az idén már néhány százalékos árbevétel-növekedéssel számol a múlt évi stagnáláshoz viszonyítva.

Ács Tamás, a Mars Magyarország ügyvezetője szerint már nemcsak a nyugat-európai piacokon lehet az eladások növekedésével számolni, hanem az év vége felé már esetleg Magyarországon is, de ez az utóbbi piaci szegmens mindenképpen stabilizálódik. A múlt évben a Mars Magyarország forgalmán is meglátszott a válság, mivel a korábbi kétszámjegyű növekedést egy alacsonyabb exportpiaci növekedés váltotta fel, míg a belföldi piacon némi visszaesés volt tapasztalható.
Ez a két hatás lényegében kiegyenlítette egymást, és így mintegy 60 milliárd forint körüli árbevételt értek el együttesen a Mars magyarországi cégei, hasonlót, mint az előző évben. A Mars két magyarországi cége forgalmának 75 százalékát az export adja. A Mars Magyarország Kisállateledel-gyártó Kft a magyar beszállítóktól évente mintegy 10 milliárd forint értékben vásárol.

Kapcsolódó cikkeink