Az exportáló vállalatokat az Eximbank kárenyhítő csomagja segítheti

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2021. 02. 08. 11:12

Vitán felül áll, hogy a külpiacokon aktív, exportáló magyar vállalatok számára az egyik legfontosabb szempont a pénzügyi stabilitás kérdése – írja Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a közösségi oldala alapján a napi.hu. A miniszter bejelentése szerint év végéig elérhető lesz az Eximbank kárenyhítő programcsomagja.

A koronavírus-járvány alapjaiban rengette meg a nemzetközi piacokat, ami komoly bizonytalanságot eredményezett minden gazdasági szereplőnél. Emiatt indult el tavasszal az Eximbank kárenyhítő programcsomagja, amellyel eddig több mint 1000 magyar vállalkozást segítettek kedvezményes kamattámogatott hitelekkel, összesen 320 milliárd forint értékben.

Uniós kölcsönből hitelezheti az Eximbank a magyar vállalatokat
A kormány célja, hogy a magyar vállalatok a világjárvány ellenére is pénzügyileg stabilak legyenek, és így versenyelőnyre tegyenek szert a vetélytársaikkal szemben a külföldi beruházásoknál.

Már több mint 320 milliárd forint kedvezményes hitelt folyósítottak – mondta a tárcavezető.

Emiatt szombaton úgy döntöttek, hogy a programot meghosszabbítják, és év végig elérhető lesz a bank kárenyhítő programcsomagja minden exportálni szándékozó magyar vállalkozás számára. (Domokos László, napi.hu)

Kapcsolódó cikkeink