Az Auchan veheti meg a Real üzletláncot

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 11. 20. 11:00

Németországi források szerint hamarosan létrejöhet a szerződés a Metro Csoport és az Auchan között, amelynek értelmében a Metro az Auchannak adja el Real elnevezésű kelet-európai élelmiszerhálózatát.

A németországi és a törökországi üzleteket viszont megtartja, de a jövőben elsősorban a Cash & Carry nagykereskedelmi, illetve Media-Saturn elektronikai üzletágra koncentrál. Az ügylet értéke egymilliárd euró fölött lehet.

A Metro csoport nyeresége csökkent a harmadik negyedévben: 346 millió euróra esett a működési eredmény az egy évvel korábbi 563 millióról. Adózás és a kisebbségi részesedések levonása után 77 millió euró maradt a cégcsoport kasszájában az egy évvel korábbi 190 millió euró nyereséggel szemben. Az értékesítési árbevétel 15,9 milliárd eurót tett ki, alig valamivel többet az egy évvel korábbinál.

A Metro-csoporthoz a névadó nagykereskedelmi áruházak mellett a Media Markt és a Saturn elektronikai áruházlánc, a Real élelmiszerkereskedelmi hálózat, valamint a Kaufhof áruházlánc tartozik. (Index, MTI)

Kapcsolódó cikkeink