Az Auchan semmiképp nem nyúl a láphoz

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 02. 22. 00:01

Akár megvalósul az Auchan beruházása Dunakeszin, akár nem, a társaság érintetlenül hagyja a civilek által védett lápos területeket – nyilatkozta Jean-Paul Filliat, az Auchan Magyarország Kft. vezérigazgatója.

Az elmúlt hónapokban folyamatosan támadták az Auchant, amiért beruházást indított egy korábban beépíthetővé nyilvánított fejlesztési területen, amelyen a bíráló szervezetek szerint védett láp található.
A vezérigazgató kiemelte: a rendezési terv kötelező előírásai szerint a terület 20 százalékát kell zöld területként megőrizni, gyakorlatban azonban a terület 53 százaléka, csaknem 9,8 hektár marad meg természetes állapotában.
A vezérigazgató rámutatott: a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium egy felülvizsgálati eljárás keretében még vizsgálja, hogy a társaság által vásárolt beruházási terület védett-e, vagy sem. Hozzátette: amennyiben a terület védettnek bizonyul, az Auchan felfüggeszti a beruházást, ha azonban nem kap védettséget, a vállalat akkor is kötelezettséget vállal arra, hogy érintetlenül marad a természetes terület.
Az ügyben jelenleg bírósági eljárás folyik és számos természetvédelmi civil szervezet is petíciót nyújtott be a környezetvédelmi tárcához – írja az MTI.
Kapcsolódó cikkeink