Az Auchan a sertésáfa-csökkentés teljes árelőnyét vásárlóinak adja

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 01. 22. 11:45

2016. január 1-jével életbe lépett a sertés tőkehúsok általános forgalmi adó (áfa) csökkenése. Ennek köszönhetően a korábbi 27%-ról az 5%-os áfa körbe kerültek a sertés tőkehúsok, így januártól a vásárlók 17,32%-kal olcsóbban juthatnak hozzá a termékekhez. Az Auchan az áfa csökkentés által keletkező árelőny 100%-át átadja a vásárlóinak.

Huspult_Auchan

Az áfacsökkentés a 100%-os sertéshúsokat érinti, így ennek eredményeképpen a következő termékekhez juthatnak hozzá kedvezőbb, 5%-os áfát tartalmazó áron a vásárlók az áruházakban: háztáji és mangalica húsok, sertés és mangalica darált húsok, fűszerrel összecsomagolt tarjaszeletek, illetve a pultos sertéshúsok. Az intézkedés ugyanakkor a sertés belsőségekre, csontokra, valamint a feldolgozott termékekre (pl. fűszeres és marinádos termékek, grillkolbászok, töltött húsok, sertés-marha darált húsok) nem vonatkozik, így azok továbbra is 27%-os áfa tartalommal vásárolhatóak meg.

Az áruházláncnál évente összesen mintegy 6000 tonna sertéshús fogy, és az áfa csökkentő intézkedés hatására a sertéshús fogyasztás további növekedésére számít az Auchan.2016. január 1-je óta 12,5 százalékkal több sertés hús fogyott, mint tavaly ilyenkor.

A fogyasztást az áruházakban 2014-ben elindult háztáji sertés program is ösztönzi, melyhez már több mint 100 sertéstenyésztő csatlakozott, és folyamatosan vonják be a további tenyésztőket. A program célja, hogy támogassa a gazdákat abban, hogy a hazai hagyományos sertéstartási tapasztalatot ötvözve a mai élelmiszerbiztonsági előírásokkal, kiváló minőségű háztáji sertést neveljenek, és így a vásárlók minőségi magyar sertéshús termékek közül válogathassanak.

A kiváló minőségű sertéshús termékeket védjeggyel is jegyzik, mely segíti a fogyasztókat abban, hogy átlagon felüli minőségű, hazai terméket választhassanak. Az Auchan 2014-ben, első hipermarketként kapta meg a Kiváló Minőségű Sertéshús (KMS) védjegyet, mely garantálja a kiemelkedő minőséget vásárlóinknak. A védjegyet azok a termékek viselhetik, amelyek a teljes folyamat során, a termékpálya minden állomásán megfelelnek a tanúsítási kritériumoknak, megbízható, felelős magyar gazdaságból származnak. A budakalászi, szolnoki, szegedi, törökbálinti, fóti, valamint a miskolci, Pesti úti hagyományos Auchan húspultokban kizárólag KMS védjeggyel ellátott termékek kaphatók, így bármelyik tőkehúst vásárolja is a fogyasztó, biztos lehet abban, hogy hazai, nyomon követhető, kiváló minőségű sertéshús kerül az asztalára.

Kapcsolódó cikkeink