Az Asda 10000 munkahelyet teremt kisbolt-formátuma elindításával

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2022. 12. 12. 09:39

Az Asda a következő négy évben 10 000 új munkahelyet hoz létre a kisboltokban az új Asda Express üzletkoncepciójának bevezetésével.

A lépés illeszkedik az Asda hosszú távú növekedési stratégiájába, amelynek célja, hogy az Egyesült Királyság második legnagyobb szupermarketjévé váljon.

Miután nemrégiben megnyitotta második Asda Express kisboltját, a szupermarket bejelentette, hogy 2026 végéig a tervek szerint további 300 üzlet várja majd a vásárlókat.

Az üzletekben mintegy 3000 termék lesz kapható, köztük friss, tartósított és hűtött élelmiszerek, valamint az Asda prémium Extra Special termékcsaládjának termékei, illetve széles sör-, bor- és szeszesital-választék.  A boltok emellett hideg és meleg azonnal fogyasztható, valamint “későbbre szánt” ételek, így készételeket, pizzákat, kevert tésztákat és 10 font értékű, két személyre szóló fogások választékát is kínálják majd.

A második Express üzlet Tottenham Hale egyik lakóparkjában nyílt meg, a metró és a földalatti állomás szomszédságában és a 2023-ban nyíló új helyszínek között Wiltshire, Essex és Surrey is szerepel.

Mohsin Issa, az Asda társtulajdonosa elmondta:

“Növekedési stratégiánk kulcsfontosságú része, hogy a vásárlóknak több lehetőséget biztosítsunk arra, hogy lakóhelyükhöz vagy munkahelyükhöz legközelebb vásárolhassanak az Asdában. Mivel az Egyesült Királyság lakosságának több mint háromnegyede járt valamely kényelmi kisboltban az elmúlt 12 hónapban, jelentős a növekedési potenciál ezen a piacon. Célunk, hogy a vásárlóknak egyszerre, egyetlen üzletben nagyszerű ár-érték arányt, valamint átfogó és kényelmes termék- és szolgáltatáskínálatot nyújtva  a legmegfelelőbb kényelmi célponttá váljunk.”

A 2026 végére kitűzött 300 Asda Express üzletbe nem tartoknak bele azok a kisboltok, amelyeket az Asda a Co-op-tól vásárol meg. Ez az ügylet jelenleg a CMA szokásos versenyfelülvizsgálati eljárásán megy keresztül.

The Retail Bulletin

Kapcsolódó cikkeink