Az amerikai üzletekben plexit szerelnek a kasszák elé

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2020. 03. 27. 11:05

A USA Today értesülései szerint az Egyesült Államok élelmiszerüzletei csökkentett óraszámban vannak nyitva, hogy az ott dolgozóknak több ideje legyen a fertőtlenítésre. Emellett pedig elkezdték felszerelni az üzletekben az itthon is használt plexi üvegeket a kasszáknál, hogy ezzel is védjék a pénztárosokat – írja az origo.

A Walmart, a Kroeger és az Albersons mellett több amerikai szupermarketlánc is elkezdte felszerelni a plexiket pénztáraiknál annak érdekébe, hogy a dolgozók nagyobb biztonságban legyenek a járvány idején.

A védőüveg, akárcsak Magyarországon is, a vásárló és a pénztáros között van, tehát megakadályozza, hogy a cseppfertőzéssel bárki átadja a vírust másnak.

A Walmart vezérigazgatója, Dacona Smith közölte, hogy a vállalat számára a vásárlók és a személyzet egészsége fontosabb, mint korábban bármikor.
A plexiüvegek felszerelésé pedig nem csak a boltba járókat és az ott dolgozókat nyugtatja meg, hanem a cégvezetést is, hiszen ők próbálnak mindent megtenni a járvány elleni védekezés jegyében. (origo)

Kapcsolódó cikkeink