Automatizált farmokat fejlesztenek az amerikaiak

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2020. 09. 14. 11:03

Egy újonnan létrejött tudományos intézet keresi a választ arra a kérdésre, mennyire automatizálható a jövő mezőgazdasága. Az AIFARMS Intézet elsősorban a mesterséges intelligenciák mezőgazdasági felhasználhatóságának lehetőségeit fogja vizsgálni – írja az agrarszektor.hu.

 

Kép: aifarm.co

Az Egyesült Államokban létrejött egy új tudományos intézetet, az AIFARMS-t, hogy kifejlessze a jövő automatizált farmjait, olvasható a Future Farming oldalán. A mesterséges intelligencia-kutatással foglalkozó intézeteket összefogó National Artificial Intelligence Research Institutes program 20 millió dollárt, azaz több mint hatmilliárd forintot adományozott az Illinois-i Egyetem egyik legújabb intézetének, amely a mesterséges intelligenciák lehetséges szerepét kutatja a jövő mezőgazdasága, és annak ellenállóképessége, igazgatása és fenntarthatósága vonatkozásában. Az AIFARMS Intézet a kutatás során a Nemzeti Tudományos Alappal (National Science Foundation – NSF) és az amerikai mezőgazdasági minisztérium (USDA) mezőgazdasági és élelmiszerügyi intézetével fog együttműködni.

Az AIFARMS Intézet célja, hogy jobban megértse a mesterséges intelligenciák működését, és új, innovatív módokat találjon a mesterséges intelligenciák felhasználására a mezőgazdaság fontosabb kihívásait illetően. Az intézetnél tudósok, PhD-sok, kutatók, technikai szakemberek és különféle ipari partnerek olyan problémákra fognak megoldásokat keresni, mint például a munkaerő kérdései, állategészségügy és állatjólét, a növények környezeti ellenállóképessége és a talaj egészsége.

Az AIFARMS Intézet a jövő teljesen automatizált gazdasága prototípusainak kifejlesztésében fog segédkezni. A fejlesztés során egy olyan világot vesznek alapul, ahol a gazdák és állattenyésztők az olcsó, mesterséges intelligencia-alapú rendszereknek köszönhetően komoly hozam- és profitnövekedéseket érhetnek el a környezetre gyakorolt minimális, vagy éppen pozitív hatásokkal. Az intézet ötvözi a mély kutatási szakértelmet az erős oktatási és ismeretterjesztő programokkal a digitális mezőgazdaság területén, hogy segítse a mesterséges intelligenciához értő, sokszínű munkaerő létrejöttét, hogy elérje a vidéki lakosságot, és elősegítse a közösség egészére kiterjedő együttműködést a mesterséges intelligencia által vezérelt agrárkutatásban. (agrarszektor.hu)

 

Kapcsolódó cikkeink