Ausztriában is tarolt a magyar Hajdú joghurtsajt

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 11. 17. 11:30

Egyedüli magyar díjazottként nyert aranyérmet a Hajdú joghurtsajt a nemzetközi Käsiade Sajtolimpián. A Hajdú joghurtsajt sok szempontból különleges termék, az ausztriai sajtolimpia aranyérmén kívül is több magyar és nemzetközi díj büszke tulajdonosa, többek között a 2016-os Év Terméke Díjat is magáénak tudhatja.

joghurtsajt natur_3D
A Tirolban kétévente megrendezett nemzetközi sajtversenyre idén 10 országból 510 sajtot indítottak a gyártók. A sajtokat 50 tagú nemzetközi zsűri értékeli, mely során a legfontosabb szempont az íz és illat, valamint a sajtok textúrája, de a külső és belső jellemzőket is minősítik. Az egyes csoportok győzteseit aztán arany-, ezüst-, és bronzéremmel jutalmazzák, a magyar sajt a legfényesebb érmet nyerte el az erős mezőnyben.
A belföldi piacra idén nyáron vezette be a terméket a vállalat a BL-döntős győri kézilabdázókat is felvonultató kampánya során. Így már sok magyar is megszerette a joghurtsajot, mely idehaza görögös és olaszos fűszerezéssel is elérhető. A Hajdú joghurtsajt külföldön évek óta népszerű, Európa számos országába és a Közel-Keletre is szállít belőle a legnagyobb hazai sajtexportőrnek számító Kőröstej csoport.
A Hajdú joghurtsajt gazdag savófehérjében, mely kutatások szerint táplálkozásbiológiailag a legértékesebb fehérjeforrás, és a szervezetünk számára szükséges összes esszenciális aminosavat tartalmazza. A mediterrán világban gyakran kerül a családi asztalokra ez a légiesen krémes, tiszta ízű, sokoldalú sajtféleség. Kenyérre kenve önmagában, vagy néhány csepp olívaolajjal, őrölt köménnyel, pirospaprikával is finom. Emellett mártogatósokhoz, sajttortákhoz és villámgyors saláták elkészítéséhez is jó választás.
„Büszkék vagyunk az elért eredményre, mely a teljes magyar sajtgyártásnak nagy elismerés, hiszen a legnagyobb sajtnemzetek kézműves gyártói között értük el ezt a kiemelkedő sikert. Mindez nemcsak megerősít bennünket abban, hogy jó munkát végzünk, hanem újabb és újabb fejlesztésekre is sarkall bennünket” – mondta Dr. Riad Naboulsi, a Kőröstej Csoport tulajdonosa.

Kapcsolódó cikkeink