Átadták a Magyar Turizmus Minőségi Díjakat

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 02. 12. 10:45

Átadták a Magyar Turizmus Minőségi Díjakat, 2015-ben 22 szolgáltató – 16 szálláshely és 6 vendéglátóhely – érdemelte ki az elismerést – közölte a Magyar Turizmus Zrt. a díjátadót követően az MTI-vel pénteken.

MinosegiDijJelenleg 73 szálloda és 22 étterem bejáratánál látható a díjazottaknak járó tábla és oklevél.

Faragó Péter, az MT Zrt. vezérigazgatója a közlemény szerint a díjátadón kiemelte: idén már 11. alkalommal hirdettek nyerteseket. Hozzátette: évről-évre nő a minőségi garanciák, védjegyek szerepe, köztük a Magyar Turizmus Minőségi Díj és a Hotelstars védjegy jelentősége.

Kiemelte: Magyarországon a turizmus növekedése már ötödik éve töretlen, évről évre több százezerrel nő a belföldi és a külföldi vendégéjszakák száma, tavaly ismét minden turisztikai régióban bővült a vendégforgalom.

A Magyar Turizmus Minőségi Díj pályázatot évente egy alkalommal hirdeti meg az MT Zrt. A díj 3 évig érvényes, nyertese ez idő alatt jogosult a Q-logó és a cím használatára, valamint a Magyar Turizmus Zrt. kiemelt együttműködési ajánlatainak igénybevételére.

A Magyar Turizmus Minőségi Díj önkéntes jelentkezésen alapuló tanúsító rendszer. A HOTREC (a Szállodák és Vendéglátóhelyek Európai Szövetsége) akkreditálta a programot, döntésük értelmében a díjnyertes éttermek és szállodák jogosultak a European Hospitality Quality (EHQ) minősítési rendszer elismerését jelző Q jel használatára is. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink