Átadták a 2022-es Pro Gastronomia díjakat

Szerző: Ipacs Tamás Dátum: 2022. 12. 08. 08:57

A Pro Gastronomia díjat a hazai és nemzetközi gasztronómiában kiemelkedő teljesítményt nyújtó személyek – évente legfeljebb 4 fő – kaphatják meg 2018 óta.

Díjazók és díjazottak

A Pro Gastronomia díjat Dr. Sándor Dénes, a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar (BGE KVIK) Vendéglátás Tanszékének nyugalmazott egyetemi docense a magyar gasztronómia népszerűsítésére, a vendéglátó szakma kiemelkedő személyiségei és ígéretes fiatal képviselői szakmai tevékenységének elismerésére alapította 2018-ban. 2022-ben Kőrössy Zoltán – az Eventrend társtulajdonosa –, Molnár Attila és Nyíri Sándor megosztva, az Aranykaviár étterem tulajdonosai és Rasmus Kofoed – a 2022-ben világelső Geranium étterem társtulajdonos séfje, aki a világon egyedül nyert Bocuse d’Or arany-, ezüst- és bronzérmet – érdemelte ki a díjat. Az ifjúsági díjat Turanitz Gergely és dr. Tóth-Turanitz Katalin megosztva, a BGE KVIK korábbi hallgatói kapták, akik többek között a velencei Tekergő étterem és a székesfehérvári Patent Gasztrobár tulajdonosai, számos hazai és nemzetközi barbecue verseny győztesei és résztvevői.

A díjazottak személyét idén az ötletgazda mellett Dr. Lugasi Andrea, a BGE KVIK dékánja, Dr. Gundel János professzor emeritus, Kiss Imre, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum nyugalmazott igazgatója és Segal Viktor chef és gasztronómiai tanácsadó választotta ki.
A díjazottak 2022-ben:
• Kőrössy Zoltán, az Eventrend társtulajdonosa
• Molnár Attila – Nyíri Sándor (megosztott), az Arany Kaviár Étterem tulajdonosai
• Rasmus Kofoed, a 2022-ben világelső Geranium étterem társtulajdonos séfje, aki a világon egyedül nyert Bocuse d’Or arany-, ezüst- és bronzérmet
• Ifjúsági díjazott: Turanitz Gergely – dr. Tóth-Turanitz Katalin (megosztott), a BGE KVIK korábbi hallgatói, akik többek között a velencei Tekergő étterem és a székesfehérvári Patent Gasztrobár tulajdonosai, számos hazai és nemzetközi barbecue verseny győztesei és résztvevői.

Kapcsolódó cikkeink