Átadták a 2022-es Pro Gastronomia díjakat
A Pro Gastronomia díjat a hazai és nemzetközi gasztronómiában kiemelkedő teljesítményt nyújtó személyek – évente legfeljebb 4 fő – kaphatják meg 2018 óta.

Díjazók és díjazottak
A Pro Gastronomia díjat Dr. Sándor Dénes, a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar (BGE KVIK) Vendéglátás Tanszékének nyugalmazott egyetemi docense a magyar gasztronómia népszerűsítésére, a vendéglátó szakma kiemelkedő személyiségei és ígéretes fiatal képviselői szakmai tevékenységének elismerésére alapította 2018-ban. 2022-ben Kőrössy Zoltán – az Eventrend társtulajdonosa –, Molnár Attila és Nyíri Sándor megosztva, az Aranykaviár étterem tulajdonosai és Rasmus Kofoed – a 2022-ben világelső Geranium étterem társtulajdonos séfje, aki a világon egyedül nyert Bocuse d’Or arany-, ezüst- és bronzérmet – érdemelte ki a díjat. Az ifjúsági díjat Turanitz Gergely és dr. Tóth-Turanitz Katalin megosztva, a BGE KVIK korábbi hallgatói kapták, akik többek között a velencei Tekergő étterem és a székesfehérvári Patent Gasztrobár tulajdonosai, számos hazai és nemzetközi barbecue verseny győztesei és résztvevői.
A díjazottak személyét idén az ötletgazda mellett Dr. Lugasi Andrea, a BGE KVIK dékánja, Dr. Gundel János professzor emeritus, Kiss Imre, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum nyugalmazott igazgatója és Segal Viktor chef és gasztronómiai tanácsadó választotta ki.
A díjazottak 2022-ben:
• Kőrössy Zoltán, az Eventrend társtulajdonosa
• Molnár Attila – Nyíri Sándor (megosztott), az Arany Kaviár Étterem tulajdonosai
• Rasmus Kofoed, a 2022-ben világelső Geranium étterem társtulajdonos séfje, aki a világon egyedül nyert Bocuse d’Or arany-, ezüst- és bronzérmet
• Ifjúsági díjazott: Turanitz Gergely – dr. Tóth-Turanitz Katalin (megosztott), a BGE KVIK korábbi hallgatói, akik többek között a velencei Tekergő étterem és a székesfehérvári Patent Gasztrobár tulajdonosai, számos hazai és nemzetközi barbecue verseny győztesei és résztvevői.
Kapcsolódó cikkeink
Turizmus piacelemzésben a világ legjobbjai között!
A Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) négyfős hallgatói csapata második helyezést…
Tovább olvasom >Piacelemző-utánpótlás
A BGE KVIK csapata – Balog Jázmin Éva, Boutchichite Noura, Molnár Csenge Anna…
Tovább olvasom >Pro Gastronomia
Átadták az idei Pro Gastronomia díjakat. A dr. Sándor Dénes által 2018-ban…
Tovább olvasom >További cikkeink
Az Év Széchenyi Vállalkozása 2022: „A Család Különdíja” elismerést a Trade magazin kiadója kapta
Immár nyolcadik alkalommal került sor „Az Év Széchenyi Vállalkozása” díj…
Tovább olvasom >A világgazdaság lassulására készülnek fel a vállalatvezetők
Gazdasági visszaesésre számítanak a vezérigazgatók világszerte – mutat rá az…
Tovább olvasom >Nagy Márton: február-március környékén az élelmiszerárak is tetőzhetnek
Magyarország 1,5 százalékos GDP-bővüléssel elkerülheti idén a recessziót, az infláció…
Tovább olvasom >