Átadták a 2021-es Pro Gastronomia díjakat

Szerző: Ipacs Tamás Dátum: 2021. 12. 03. 07:06

Átadták az idei Pro Gastronomia díjakat. A dr. Sándor Dénes által 2018-ban életre hívott díjat a hazai és nemzetközi gasztronómiában kiemelkedő teljesítményt nyújtó személyek kaphatják meg – évente maximum négy főnek ítélik oda.

Ünnepeltek és szervezők: prof. dr. Gundel János, Pintér Katalin, dr. Lugasi Andrea, a BGE KVIK dékánja és dr. Sándor Dénes

2021-ben prof. dr. Gundel János, a BGE KVIK nyugalmazott főiskolai tanára, professzor emeritus, Pintér Katalin, a Gerbeaud Gasztronómia Kft. tulajdonos-ügyvezetője, Wolfgang Puck, a konyhaművészet meghatározó alakja, világhírű, innovatív séflegenda érdemelte ki az elismerést. Az ifjúsági díjat Szűcs Dániel, a BGE KVIK korábbi hallgatója kapta, aki többek között a három Michelin-csillagos New York-i Per Se étteremben is dolgozott, és 2017-ben az Olivier Roellinger szakácsversenyen Európa-bajnoki regionális aranyérmet nyert.
A díjazottak személyét idén az ötletgazda mellett dr. Lugasi Andrea, a BGE KVIK dékánja és egyben a Vendéglátás Tanszék vezetője, Kiss Imre, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum nyugalmazott igazgatója, és Segal Viktor chef és gasztronómiai tanácsadó választotta ki.
A tavaly a vírushelyzet miatt elmaradt a díjátadó ünnepség, hivatalosan a 2020-ban kitüntetettek ugyancsak most vehették át a Pro Gastronomia emlékérmet:
Kovács László, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke, a La Fiesta Party Service tulajdonosa, Semsei Rudolf, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének alelnöke,, a Budapest Party Service és a Vak Varjú Éttermek tulajdonosa, John Hobson, a Manchester Metropolitan University egyetemi docense, Ifjúsági díjazott: Lipták György, a BGE KVIK korábbi hallgatója, aki számos hazai és külföldi konyhán dolgozott már.

 

Kapcsolódó cikkeink