Aranyesőt hozott a birminghami cukrászverseny a budapesti lánynak

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 11. 13. 11:04

Tarolt a magyar származású Jennifer Melanie Ziemons a világ egyik legrangosabb nemzetközi cukrászversenyén az angliai Birminghamben – olvasható az ncafe.hu-n. Négy tortával indult két kategóriában, a Cake International bírái pedig négy arany minősítéssel jutalmazták alkotásait a hétvégén.

cake.international

Jennifer eredménye azért is különleges, mert csupán idén januárban kezdett el cukormasszából süteményeket készíteni. Februárban és májusban indult először cukrászversenyen, azonnal aranyat nyert. Ez a mostani a harmadik megmérettetése, ahol szintén az ő süteményeit ítélték a legjobbnak. Az első két cukrászversenyt Magyarországon szervezték.

A magyar cukrászlány miniatűr alkotásai több száz icipici formából épülnek fel. A mostani versenyre két hónapon keresztül készítette az apró darabokat a négy tortához. Tű- és fogpiszkáló hegyére készített fél centis virágokat, formákat.

A 27 éves budapesti lány főállásban saját vállalkozását, a Pink Beauty Bakeryt vezeti. Sütemény formájú szappanokkal kereskedik, leginkább külföldön.

Jennifer kislánykorában állatorvos szeretett volna lenni, de egy baleset megakadályozta a terveiben. Aztán jött a cukrászkodás ötlete, amelyben a jelek szerint óriási jövő vár rá. A lány Németországban született, évek óta Magyarországon él. Azt tervezi hamarosan Ausztriában vagy Németországban nyit cukrászműhelyt – tudta meg az angliai magyarok.hu. (ncafe.hu)

Kapcsolódó cikkeink