Aranyérmet nyert a Törley Chardonnay Brut és a György-Villa Collection Etyeki Chardonnay

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 09. 15. 00:09

A németországi MUNDUSvini Great International Wine Awards borversenyen a Törley Pezsgőpincészet Chardonnay Brut minőségi pezsgőjét, valamint a György-Villa Collection Etyeki Chardonnay borát is aranyéremmel jutalmazták.

A borversenyre 49 ország 5883 bora került benevezésre. Az 1771 díjazott közül Nagyaranyéremmel 35 nevezettet tüntettek ki, míg aranyérmes 901 termék lett.
Törley Chardonnay Brut 2006
Ez a pezsgő 100% chardonnay szőlőfajtából készült, melyet az Etyek-Budai borvidék legjobb területeiről válogattunk. Fineszes illatában szépen jelennek meg a hosszú érlelésből eredő finom tósztos jegyek, de jól érezhető a chardonnay szőlőfajta tiszta és érett gyümölcsössége is. Az apró buborékok szűnni nem akaró áramlása teszi igazán elegánssá e Chardonnay-t. Szájban vibráló, ahol az üde savtartalom kiváló egyensúlyban van a likőrözés során hozzáadott csekély cukortartalommal. Zamatos, delikátos pezsgő ízek sokaságával és egy közepesen hosszú világos, élesztős utóízzel.
György-Villa Collection Etyeki Chardonnay 2009
Illata folyamatosan bontakozik ki, melyben az érett és édes gyümölcsök a nyár napsütését idézik. Őszibarack, körte és egy cseppnyi dinnye lengi be a poharat, diszkréten, elegánsan.  Ízben egyszerre telt és üde, a friss szőlő és a frissen facsart lédús gyümölcsök intenzív zamatával csábít. Finom savai észrevétlenül simulnak a bor selymességébe. Zamatos bor Chardonnay imádóknak.
Kapcsolódó cikkeink