Április közepétől új főborász dolgozik a Vylyan Pincészetnél

Szerző: Ipacs Tamás Dátum: 2021. 04. 16. 13:09

Április közepétől fiatal kollégájának, Tóth Sándornak adja át a kormányrudat a Vylyan Pincészet főborásza, Ipacs Szabó István. Az ismert szakember 22 éven át volt a Vylyan meghatározó alakja, tanácsadóként továbbra is segíti a borászat munkáját.

Tóth Sándor, Debreczeni Mónika és Ipacs Szabó István

Az új borász, Tóth Sándor 2018 decembere óta dolgozik pincemesterként a Vylyannál. Ipacs Szabó István hívta, mert a korábban náluk töltött gyakornoki idő alatt megérezte a tüzet, a rátermettséget, az elszántságot a fiatalemberben.
Életútjuk több ponton is egyezést mutat, Tóth Sándor is Gyöngyösön kapott diplomát, és kaliforniai tanulmányútja után csatlakozott a Vylyan csapatához. „Istvánnak nagyon sokat köszönhetek, rengeteget tanultam tőle. Ha valamiben nem értettünk egyet, akkor is nagyon gyorsan meg tudtuk győzni egymást, de a borok stílusával kapcsolatban soha nem volt vita köztünk. Büszke vagyok rá, hogy két ilyen ember, mint Mónika és István bizalmat szavazott nekem. Tele vagyok tervekkel, és őszintén remélem, hogy megállom a helyem” – mondja a fiatal vezető.
A birtok tulajdonosa, Debreczeni Mónika várakozással tekint a jövőbe. „Ez a huszonkét év úgy telt el, mint egy szempillantás. Szép volt a közös út, sok mindent megéltünk együtt, szinte félszavakból is megértjük egymást Istvánnal, ezért is megnyugtató számomra, hogy egy hozzá hasonló gondolkodású fiatalemberrel folytatjuk a munkát. Komoly érték van a kezünkben, amit megőrizni kötelességünk, de el kell fogadnunk a változást. Kopogtat az ajtón az új generáció, itt az ideje, hogy helyzetbe hozzuk a fiatalokat. Sanyinak nem lesz könnyű dolga, meg kell vívnia a maga harcait, de ez is az élet része. A feladat már az övé, és bízunk benne, hogy sok szép, emlékezetes borral ajándékoz meg bennünket” – mondja Debreczeni Mónika, aki úgy véli, zökkenőmentes lesz az átmenet, és a
Vylyan-borok kedvelőinek se kell aggódniuk: sem a jól ismert borkínálat, sem a borok ízvilága nem fog változni. Azt viszont már most biztosra vehető, hogy tavasz végén, nyár elején a közönség elé lépnek néhány újdonsággal, érdemes lesz figyelni a pincészet híreit.

Kapcsolódó cikkeink