Amerikai lager a magyar piacon
Az elmúlt hetekben és hónapokban a szokottnál is nagyobb forrásban van a kisüzemi sörpiac. Virágkorukat élik Magyarországon az újhullámos sörök, sorra nyílnak a sörfőzdék – ekkora zsongás talán nem is volt még itthon ebben a szegmensben. A valódi minőséget kereső fogyasztók egyre kedvezőbb helyzetben vannak, hiszen a jobb budapesti és vidéki bárokban egyre inkább kötelező, hogy legyen „kézműves sör”. A jó sör ezekben az években előttünk válik a gasztronómia részévé.
Az egyik legrégebben működő, most 25. születésnapját ünneplő Stari Sörfőzde eddig 30 százalékos gyümölcstartalmú söreiről volt ismert, a jubileumra most egy a hazai piacról szinte teljesen hiányzó sörtípussal, az amerikai lagerrel készültek. Ez a tradicionális német és újhullámos amerikai komlók keverékével készülő karakteres alsóerjesztésű sör.
Kapcsolódó cikkeink
Nagy sikerrel zárt az idei Future Store (videóval)
A SIRHA Budapest 2024 kiállítás kísérő eseményeként idén is megrendezte…
Tovább olvasom >Sefcsik Márton: a kézműves sörök forradalma már lecsengett
A kézműves sörök piacán megfigyelhető egy visszaesés, amelynek egyik oka…
Tovább olvasom >Átalakulóban van a dél-koreai sör- és highball koktél-piac
Átalakulóban van Dél-Korea hagyományosan a helyi és multinacionális italgyártó óriáscégek…
Tovább olvasom >További cikkeink
MSZÉSZ: Április 8-ig lehet kitölteni a HOTREC kérdőívet
A HOTREC (európai tagországok szállodai és éttermi szövetségeinek ernyőszervezete) felmérést…
Tovább olvasom >Megint egy Walmart-csokor! – A nap képe
Az amerikai üzletláncból származó „szokásos” képsorozatunk természetesen most sem Walmart-specifikus,…
Tovább olvasom >Fagylalt(kiszerelés?) – A nap videója
Kis fantáziával könnyű elképzelni, hogy így a pultosból is költő…
Tovább olvasom >