Alkoholfogyasztókat kérdezett a Dreher

Szerző: trademagazin Dátum: 2009. 08. 27. 08:00

Közel ötezer felnőtt töltötte ki a Dreher Sörgyárak Zrt. által a www.alkohol.info.hu oldalon indított online kérdőívet. A Felelős Alkoholfogyasztás Programjának keretében közzétett kutatásból többek között kiderül, hogy a válaszadók legnagyobb része (78%) az ittas vezetést ítélte a felelőtlen alkoholfogyasztás egyik legsúlyosabb problémájának. Az erőszakot és vandalizmust a kitöltők 70%-a jelölte meg, csakúgy, mint a családok széthullását, amelyet 10-ből 6-an ítéltek (67%) súlyos veszélynek. A felelőtlen alkoholfogyasztás elleni intézkedésként a válaszadók több mint fele (55%) tartja nagyon hatásosnak a családon belüli nevelést és példamutatást.
A válaszadók legnagyobb hányada szerint (37%) egyáltalán nem hatásos intézkedés a felelőtlen alkoholfogyasztás ellen az alkoholtermékek árusításának korlátozása, 33 százalékuk úgy véli, hogy az alkoholtartalmú italok árának emelése szintén ebbe a kategóriába tartozik.
A kérdőív kitöltői között 3 nyereményutat sorsoltak ki a 2009. augusztus 16-i brnoi MotoGP futamra. A nyereményeket a sajtótájékoztatón Talmácsi Gábor adta át (képünkön), aki kezdetek óta partnere és résztvevője a Dreher Sörgyárak Zrt. Felelős Alkoholfogyasztás Programjának.

Kapcsolódó cikkeink