Alig nőtt tavaly a sörfogyasztás Romániában
Romániában alig 0,4 százalékkal, 16,8 millió hektoliterre nőtt a sörfogyasztás tavaly – írja a tozsdeforum.hu.
Az egy főre jutó fogyasztás éves szinten 86 liter volt, 1 literrel haladva meg a 2018-ban jegyzett 85 litert. A fogyasztás legnagyobb részét, 44 százalékát továbbra is a műanyag palackban árult sör tette ki, amit többnyire otthonaikban fogyasztanak a vásárlók.
Második helyen az üveges sör áll 30 százalékos részesedéssel, majd a dobozos sör következik, ez tette ki a fogyasztás 22 százalékát. A sörgyártók tavaly 22 millió euróval többet, 96,3 millió eurót fektettek be, ami rekordnak számít. Az elmúlt tizenhat évben végrehajtott beruházások értéke pedig eléri az 1,62 milliárd eurót.
Az értékesített sör 97 százaléka Romániában készül, a termeléshez felhasznált nyersanyag 50 százaléka a román mezőgazdaságból származik. Tavaly 56-ról 68-ra nőtt a romániai sörgyártók száma. Az ágazatban csaknem 61 ezer dolgozót foglalkoztatnak – olvasható az egyesület közleményében. 2018-ban 16,6 millió hektoliterre nőtt a román sörpiac, 3 százalékkal emelkedett a 2017-es évhez mérten. (tozsdeforum.hu)
Kapcsolódó cikkeink
Donald Trump tervezett vámjai kihívások elé állítják az amerikai alkoholipart
Donald Trump, az Egyesült Államok elnökjelöltje, 25%-os vámot javasolt a…
Tovább olvasom >Fenntarthatóbb sörök – A nap képe
Sörök nem szabványos, frissként nem eladható gyümölcsökből.
Tovább olvasom >Csökken a sörfogyasztás Németországban és Európában
A német sörkultúra világszerte ismert, ám az idei labdarúgó-Európa-bajnokság alatt…
Tovább olvasom >További cikkeink
A technológiai fejlődés és az üzleti utazások
Az International Workplace Group (IWG) – a hibrid munkamegoldások piacának…
Tovább olvasom >K&H: ajándékot, de mit és melyik boltból?
A karácsonyi ajándékozás során a fiatalok körében a ruhák vannak…
Tovább olvasom >Gyümölcslékoncentrátum-gyártót vásárolt az Eckes-Granini Németországban
Európa egyik vezető gyümölcslégyártója, az Eckes-Granini megvásárolta Németországban a gyümölcsital-koncentrátumok…
Tovább olvasom >