Aldi és a Lidl árat csökkent, a Tesco és a SPAR más utat választ

Szerző: Trademagazin Dátum: 2023. 03. 09. 14:42

Míg az Aldi és a Lidl folyamatosan csökkenti egyes termékei árait, a Tesco és a Spar ezt nem látja jó stratégiának, legalábbis semmiképp nem direkt módon – írja a vg.hu. 

Nem mindenki csökkent árat

Egy hete az Aldi bejelentette, hogy folytatja az alapvető élelmiszerek körében a tartós és jelentős árcsökkentést, és terméktől függően 20–23 százalékkal alacsonyabb áron kínálja magyar beszerzésű trappista sajtjait. Az első válasz a CBA-tól érkezett meg, amely 20 százalékot meghaladó mértékű árcsökkentést hajtott végre a trappista sajtoknál, ugyancsak március 1-jétől. A Lidl sem sokat késlekedett, és bejelentette, hogy március 6-tól, hétfőtől nagymértékben és tartósan csökkenti a kínálatában található, legnépszerűbb sajtok árát.

Ezzel  szemben a Tesco tartja magát ahhoz, hogy nem alkalmaz direkt árcsökkentést. Ehelyett exkluzív vásárlási kedvezményekre építi a stratégiáját, azt állítva, hogy ezzel a fogyasztók optimalizálni tudják a háztartási kiadásaikat

A Spar is egyértelművé tette a lapnak, hogy nem áll be abba a sorba, amelyet az Aldi vagy a Lidl diktál. „Saját akciós és árképzési politikával rendelkezünk, amelynek célja a versenyképes árak biztosítása a fogyasztók irányába” – fogalmazott tömören Maczelka Márk kommunikációs vezető.

Címkék: , , ,

Kapcsolódó cikkeink