Akciózik a Borsodi a víz világnapján

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 03. 24. 00:06

Március 22-e, a víz világnapja alkalmából a Borsodi Sörgyár Zrt. környezetvédelmi akciót indított, felkérve munkatársait, illetve a Bőcs környékén élőket, hogy figyeljenek a vízfogyasztásukra és szükség szerint változtassanak mindennapi szokásaikon.

„A kezdeményezés részeként egy tájékoztató kiadványt készítettünk, illetve juttattunk el a lehető legtöbb emberhez a Bőcs környékén élők közül, hogy ezen keresztül tájékoztassunk minél több érintettet a vízgazdálkodás, a felelős vízfelhasználás és takarékosság fontosságáról.” – nyilatkozta dr. Stefánkovits Ildikó a Borsodi Sörgyár Zrt. jogi és vállalati kapcsolatok igazgatója.
A víz védelme, minőségének megőrzése különösen fontos egy sörgyár számára, hiszen a sör ízét ez jelentősen befolyásolja. A ’60-as évek végén megvizsgálták a Miskolc környéki területek természetes vizeinek minőségét, és Bőcsnél találták arra legalkalmasabbnak, hogy a sörgyár alapjait lerakják.
A Borsodi Sörgyár felelősen gazdálkodó vállalatként számtalan intézkedést tesz annak érdekében, hogy ésszerűsítse a sörgyártáshoz  felhasznált víz mennyiségét. Kiemelt figyelmet kap a berendezések vízfogyasztásának folyamatos ellenőrzése, a gyártáshoz és tisztításhoz szükséges víz mennyiségének csökkentése. Néhány példa: egy-egy részfolyamatban már használt vizet más folyamatokban újra felhasznál; a palackmosásra már nem használható mosószeres vízzel tisztítja a sörös rekeszeket, de a sörhűtésből származó összes vizet is újra hasznosítja. A víz kapcsán szót kell ejteni a szennyvíz tisztításáról is, amelyet az iparágban élenjáróként, biológiai kezeléssel old meg 2006 óta. 

Kapcsolódó cikkeink