Air cargo szolgáltatást indít az Amazon Indiában

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2023. 01. 23. 09:53

Az Amazon.com Inc. Indiában külön légi áruszállítási szolgáltatást indított Amazon Air néven, így kívánja felgyorsítani a szállítás az e-kereskedelmi eladások szárnyalása közepette az egyik legfontosabb piacán – közölte a vállalat hétfőn.

A cég az indiai légi teherszállító vállalatba, a Quikjetbe invesztált, így biztosítva, hogy az kizárólag az Amazon számára szállítson csomagokat négy indiai nagyvárosban – mondta Sarah Rhoads, az Amazon Global Air alelnöke a Reutersnek, ám a befektetett összeg nagyságrendjéről részleteket nem árult el.

A célzott teherszállító szolgáltatással az Amazon szigorúbb kontrollt gyakorolhat a költségek és a repülési menetrendek felett, miközben a termékeknek egy szélesebb körére vonatkozóan csökkenti a szállítási időt – mondta el Rhoads.

Az Egyesült Államok és Európa után India a harmadik olyan piac, ahol a vállalat elindította az Amazon Air szolgáltatást. A seattle-i székhelyű cég, amely 2016-ban indította el a szolgáltatást az Egyesült Államokban, több mint 110 repülőgépből álló hálózatot üzemeltet, amelyek világszerte több mint 70 helyszínre repülnek.

A bengalurui székhelyű teherszállító Quikjet, amely az európai ASL Aviation egysége, már üzemeltet egy gépet az Amazon számára, és keddtől a másodikat is elindítja Mumbai, Delhi, Bengaluru és Hyderabad városokban.

Az Amazon a flotta bővítését a két repülőgép eredményességétől teszi függővé.

ESM

Kapcsolódó cikkeink