Adventi udvar és karácsonyi vásár Székesfehérváron

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 11. 23. 12:02

A püspökség kertjében adventi udvar, a város főterén pedig karácsonyi vásár várja az ünnepre karácsonyra készülőket Székesfehérváron.

A rendezvényeket ismertető keddi sajtótájékoztatón Spányi Antal megyéspüspök elmondta, hogy advent idejére megnyitják a látogatók előtt a püspökség udvarát, ahol nyugalmat, békességet találnak a betérők. A kézműves- és jótékonysági vásárban nívós ajándékokat kínálnak a kézművesek és a fogyatékkal élők, gyerekműsorok szórakoztatják a látogatókat, a Fehérvári Kézműves Egyesület tagjai pedig mesét mondanak a kicsiknek.

A püspökség és a Magyar Katolikus Rádió közös karácsonyi kiadvánnyal lepte meg az ajándékozni akarókat. A Mindenkiért eljött címet viselő verses-zenés CD-n ismert magyar költők karácsonyi versei, Bach és fia, valamint Vivaldi zeneművei hallhatók a rádió, illetve neves színművészek és zenészek előadásában.

A zenealbumot nem meghatározott összegű adományért lehet megvásárolni, az abból származó bevétellel pedig a Más Fogyatékos Gyermekekért Alapítványát támogatják.

Cser-Palkovics András (Fidesz) székesfehérvári polgármester a püspökséggel összehangolt programokra invitálta a fehérváriakat.

A Városház-téri rendezvények részleteiről Beller Róbert, a polgármesteri hivatal közművelődési irodájának vezetője tájékoztatta az újságírókat. Mint elmondta, az idén is megrendezik a hagyományos adventi koszorúkiállítást, a szabadtéri színpadon a város óvodásai, iskolásai adnak naponta műsort, valamint zenekarok, együttesek muzsikáját élvezhetik az ünnepre készülők. A város főterén több mint ötven faházban kínálják az ajándéktárgyakat.

Az adventi programok nyitányaként szombaton a püspökség udvarán Spányi Antal megáldja a családok adventi koszorúját és gyertyáját, majd meggyújtja az első gyertyát az adventi koszorún. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink