A vörösiszap áldozatainak gyűjt a Tesco

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 10. 12. 13:39

A Tesco azonnali, közvetlen adományokkal segítette a vörösiszap által elöntött településeken élőket. Ezen kívül az áruházlánc országos adománygyűjtést is indít a károsultak javára. A vásárlók október 14-től 200 Ft értékű kuponokat vásárolhatnak meg az áruházak pénztárainál, amelyek értéke egy a katasztrófa áldozatait segítő számlán gyűlik, és amelynek elosztását a Magyar Vöröskereszt végzi majd.

Az eddigi legsúlyosabb hazai ipari és környezeti katasztrófa, a devecseri vörösiszap-tározó gátjának szakadása nyomán több ezer ember veszítette el vagyonát és került nagyon nehéz élethelyzetbe. A Tesco-Global Áruházak Zrt. nem csak azonnali segítséget nyújtott a közvetlenül érintetteknek, hanem országos adománygyűjtést is indít vásárlói körében.

A katasztrófát követően a Tesco kétmillió forint értékű termékadománnyal, elsősorban élelmiszerrel és tisztítószerekkel segítette a Katolikus Karitász és a Magyar Vöröskereszt munkáját. Az ajkai üzlet alkalmazottai, akik az iszap által elöntött településeken laknak, szintén több tízezer forint értékben kaptak termékeket az áruházlánctól. Ezeken kívül a központi iroda dolgozói gyűjtést is rendeznek károsult kollégáik számára.

A Tesco a tavaszi árvizeket követően igen sikeres adománygyűjtő akciót szervezett, akkor 35 millió forintot adományoztak a vásárlók a 200 forintos kuponok megvásárlásával. A jótékony célt szolgáló kuponok most újra kihelyezésre kerülnek, október 14-től bárki adakozhat segítségükkel a Tesco pénztáraknál. Az adományok elosztását a Tesco stratégiai partnere, a Magyar Vöröskereszt végzi majd.

Az országos gyűjtésen és az azonnali adományokon kívül kisebb, helyi jótékonysági akciók is zajlanak Devecser, Kolontár és más érintett települések lakosainak javára. Az ajkai Tesco áruház például a katasztrófa napján elsőként segítette több raklapnyi élelmiszerrel, a védekezéshez szükséges eszközökkel (műanyag vödrök, gumikesztyűk) és tisztítószerekkel a kolontári tűzoltóságot és Tüskevár önkormányzatát. A paksi Tesco áruház a Magyar Vöröskeresztet és a Nagycsaládosok Országos Egyesületét támogatta azonnali adománygyűjtések révén – írja a tozsdeforum.hu.

Kapcsolódó cikkeink