A Twisto a Mastercard segítségével a régióban elsőként cseréli virtuálisra hagyományos bankkártyáit

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2020. 05. 29. 11:05

A cseh Twisto 2025 után csak virtuális bankkártyát ad majd a felhasználói fiókok mellé, mert úgy vélik, a hagyományos bankkártyával történő fizetés ideje lejárt. A folyamat felgyorsításában a Mastercard segíti a fintech vállalatot, melyet elsők között látott el Digital First tanúsítvánnyal. A Twisto ügyfelek mostantól az alkalmazással együtt virtuális kártyát kapnak, és amennyiben plasztikot is szeretnének, azt külön kell igényelniük. Ezzel a Twisto egy olyan modern és elegáns megoldást tesz elérhetővé a Mastercard kártyák iránt érdeklődők számára, amelyen kártyaszámot, nevet és cvc kódot sem találunk.

„Itt van a jövő! A fizikai kártyák létezése megegyezik a készpénz, valamint a múlt századi technológiák és eszközök létezésével. A Mastercarddal együtt segítünk a cseh ügyfeleknek a mobilfizetés elsajátításában. Örülünk, hogy sok év után az innovatív fizetési megoldások szinonimájává váltunk, és meghatározzuk a jövőbeli trendeket. A Digital First tanúsítvány egy megerősítés számunkra, hogy jó úton haladunk” – mondja Michal Šmída, a Twisto alapítója és ügyvezető igazgatója.

„A Mastercard itthon is elkötelezett, hogy a felhasználók megismerjék a virtuális bankkártyák előnyeit. Erre már több jól működő példa van, de jelenleg több szolgáltatóval is azon dolgozunk, hogy hamarosan a Twistóéhoz hasonló Digital First megoldásokat adhassunk a magyar felhasználók kezébe.” – mondta a bejelentés kapcsán Eölyüs Endre a Mastercard Magyarországért és Szlovéniáért felelős igazgatója.

A Twisto március elején kezdte el bevezetni a virtuális kártyákat a cseh és a lengyel ügyfelek számára, melyeket saját felhasználói fiókjukon keresztül aktiválhatnak. Május 4-től minden ügyfél automatikusan virtuális kártyát kap, mely könnyen hozzáadható a Google Pay vagy az Apple Pay alkalmazáshoz a Twisto mobilalkalmazáson keresztül. A Digital First tanúsítványnak köszönhetően a vállalatnak egyáltalán nem kell plasztik kártyákat kibocsátania. Azok, akik mégsem tudnak fizikai kártya nélkül élni, kapnak egy kártyát, aminek hátoldalán szerepel a nevük vagy akár becenevük, valamint a kártya száma. A kártya nem tartalmaz CVC biztonsági kódot, ami így lopás esetén megnehezíti az online visszaélést. Az, hogy a kártyán szereplő név a kártyabirtokos tényleges neve vagy beceneve, teljes mértékben az ügyfél döntésén múlik. „A digitális korban, amikor a mobiltelefonunk gyakorlatilag a kezünkhöz nőtt, egyes dolgoknak már nincs értelme a gyakorlatban. A Twisto kártyák hamarosan egyedi és letisztult dizájnt kapnak. A Twistónál az innovációkat mindig a biztonságra alapoztuk. A kártya adatai biztonságban vannak a felhasználói fiókokban. amelyet jelszó, ujjlenyomat vagy arcfelismerési funkció véd” – tette hozzá Šmída.

„A készpénzmentes fizetés egyszerű, gyors és mindenekelőtt biztonságos. Amikor a csehek 85%-a rendelkezik okostelefonnal, és közülük minden ötödik rendszeresen használja azt fizetésre is, a következő logikus lépés a virtuális kártyákra való áttérés. Örülünk, hogy a Twisto ügyfelei, akik közép-Európában a modern fizetési módok úttörői, az elsők között használhatják majd ezeket” – mondta Michal Čarný, a Mastercard Cseh Köztársaságért és Szlovákiáért felelős vezérigazgatója.