A turizmus a szenvedélyünk

Szerző: Ipacs Tamás Dátum: 2021. 09. 01. 10:37

A Tourism is our passion (magyarul: A turizmus a szenvedélyünk) fotópályázatra érkezett legjobb képekből készült kiállítás utolsó helyszíne a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, ahol szeptember 19-ig tekinthetőek meg az alkotások.

A képek egyedi és megismételhetetlen jeleneteket mutatnak meg az elmúlt időszakból

A fotópályázatra beérkezett képek kordokumentumként mutatják be a (koronavírus járvány és azt követő korlátozások sújtotta) turizmus és vendéglátás helyzetének esszenciáját.
Velle-Varga Orsolya, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum igazgatóhelyettese és a tárlat kurátora, aki szerint az elvárásaikat meghazudtolóan erős volt a fotópályázatra beküldött képek mezőnye, így fogalmazott: „Biztos vagyok abban, hogy a végig sétálva a kiállított fényképek között legalább egy olyan kép fog akadni mindenki számára, ami előhívja azt bizonyos cinkos, keserédes mosolyt, ami mögött valami megfoghatatlan, de nagyon ismerős érzés lakozik”. A kiállítás képeiről a kurátor elmondta, hogy „egyedi és megismételhetetlen jeleneteket mutatnak meg az elmúlt időszakból” vagy pedig „témájukban olyan mögöttes tartalommal bírnak, melyek túlmutatnak a dokumentarista fényképezés határain”.

Kapcsolódó cikkeink