A Törley két ezüstérmet szerzett a Chardonnay du Monde nemzetközi borversenyen

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 03. 17. 00:06

Franciaországban március 10-13. között, 17. alkalommal került megrendezésre a Chardonnay du Monde nemzetközi borverseny. Ezen a rangos versenyen a Törley Chardonnay Brut- és a Chapel Hill Chardonnay Brut pezsgő ezüstérmet szerzett.

A szakértő bírálók az idei évben is szigorú előírások alapján zsűrizték a 37 országból nevezett Chardonnay szőlőből készült borokat és pezsgőket. Összesen 887 minta érkezett és 296 érmet osztottak ki (65 arany, 174 ezüst és 57 bronz). 

A Törley Chardonnay Brut 100% chardonnay szőlőfajtából készült, melyet az Etyek-Budai borvidék legjobb területeiről válogattak. Fineszes illatában szépen jelennek meg a hosszú érlelésből eredő finom tósztos jegyek, de jól érezhető a chardonnay szőlőfajta tiszta és érett gyümölcsössége is. Az apró buborékok szűnni nem akaró áramlása teszi igazán elegánssá e Chardonnay-t. Szájban vibráló, ahol az üde savtartalom kiváló egyensúlyban van a likőrözés során hozzáadott csekély cukortartalommal. Zamatos, delikátos pezsgő ízek sokaságával és egy közepesen hosszú világos, élesztős utóízzel.
A Chapel Hill Sparkling Chardonnay Brut klasszikus Chardonnay fajtából készült pezsgő, nagyon jól érezhetőek benne a különféle gyümölcsökre emlékeztető ízek és zamatok. Kellemesen krémes jelleggel bír, színe leginkább az aranyhoz hasonlítható. Illata a Chardonnay gazdag és jellegzetes zamatait juttatja eszünkbe, leginkább szőlő és alma. Szájban finom vajas íz bontakozik ki, mely egy kellemes fanyarsággal és palackbukéval egészül ki. Sajtkrémmel sült csirkével szépen harmonizál. Nemzetközileg is elismert pezsgő, számos külföldi borversenyen bizonyított már. Ideális fogyasztási hőmérséklete 6-8 °C.

Kapcsolódó cikkeink