A Top 11 innováció közé válogatták a Magyar Rubin Fűszerpaprika Magolajat Dubajban

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2018. 02. 28. 11:30

A termék a Gulfood nemzetközi élelmiszer kiállítás Innovációs versenyén egyedüli magyar termékként bizonyított.

2018. február 17-21 között rendezték meg Dubajban (Egyesült Arab Emirátusok) a GULFOOD elnevezésű élelmiszeripari kiállítást, melyen a Rubin Szegedi Paprikafeldolgozó Kft. először vett részt. Az itt megjelent 100.000 főt meghaladó látogatót több mint 5.000 kiállító várta a világ 185 országából.
Ennek keretén belül hirdették meg az Innovációs versenyt (Gulfood Innovation Awards), melynek 10 kategóriájának mindegyékébe több száz nevezés érkezett. Kategóriánként összesen 11 terméket válogatott ki a szakmai zsűri: 4 „best” megjelölésűt, melyből egy abszolút győztest hirdettek és további 7 innovációt, melyeket a kiállítás ideje alatt a Discover Zone Innovation Area kiemelt helyszínen mutattak be a közönségnek, illetve az innovációk katalógusában és a kiállítás honlapján is szerepeltették.
A Rubin fűszerpaprika magolaj édes és csípős változatát a Fűszerek (Condiments) kategóriában válogatták be a 4 „best” terméken felüli további 7 innováció közé. Így egyedüli magyar termékként képviselte Magyarországot az előkelő Discover Zone-ban.
A Rubin fűszerpaprika magolaj idén februárban megnyerte a budapesti Sirha Élelmiszeripari és HORECA Kiállítás Innovációs Termékversenyét is Élelmiszer és Ital kategóriában. Most azonban az elismerés nemzetközivé emelkedett, hiszen egy sokkal nagyobb kaliberű eseményen és lényegesen több nevező között is elismerést kapott. Külön öröm, hogy a magyar hagyományok egyik jelképét, a fűszerpaprikát nemzetközi szinten is elismerik.
Szokol Lajos, ügyvezető igazgató szavai: „Büszkeséggel tölt el minket, hogy egyetlen magyar termékként ott lehettünk a termékünkkel a győztesekkel együtt. A munkánk természetesen itt nem ért véget, a fejlődés itt nem állhat meg, hiszen a végső cél, a győzelem még vár ránk.”
Lelkesen és bizakodva vágunk bele a fűszerpaprika magolaj bevezetésébe a magyar és külföldi piacokon egyaránt. Célunk webshopunk mellett a viszonteladóink bővítése, hogy minél több háztartásba eljuthasson ez a különleges termék. Sikere abban rejlik, hogy széles körben felhasználható, finom és javítja az ételek minőségét, valamint már kis mennyiségben is hozzájárul az egészséghez.
A fűszerpaprika magolajról bővebben:
A Rubin fűszerpaprika magolaj előállítása nélkülöz minden vegyszerrel történő tisztítási és finomítási eljárást. A kizárólag hidegen sajtolt, gravitációs ülepítéssel nyert olaj képes megőrizni értékes beltartalmát, bioaktív komponenseit. Felhasználható sütéshez, főzéshez, pácoláshoz, salátaolajként és minden olyan ételhez, amelyet a fűszerpaprika ízével és színével kívánnak gazdagítani.
A fűszerpaprikapaprika magolaj gazdag linolsavban (omega-6), többszörösen telítetlen zsírsavakban, A- és E-vitamin forrás, magas antioxidáns (pl. γ-tokoferol) és karotinoid tartalmú.
A linolsav hozzájárul a normális vérkoleszterinszint fenntartásához. 10 g Rubin fűszerpaprika magolaj fedezi a kedvező élettani hatást biztosító napi beviteli mennyiség 70-74%-át.
Tartalmaz luteint és zeaxantint, amelyek hozzájárulnak a szem egészségéhez és a látás védelméhez.
Ragyogó mélyvörös színét a természetes karotinoid tartalom adja, amely lényegesen magasabb, mint a nyers napraforgó-, pálma-, oliva- és kanolaolajokban. Összesen 31-féle karotionidot azonosítottak a paprika magolajban, közülük a legnagyobb mennyiségben a kapszantin, lutein, kapszorubin, β-karotin található meg. A paprikamagok válogatásakor közé kerülő apró paprikahús darabok színezik meg az olajat, mely kiválóan és intenzíven oldja a színanyagokat.
A paprikamagolaj garantáltan növeli az ételek élvezeti értékét színben, illatban és ízben egyaránt, ráadásul értékes beltartalmának és bioaktív komponenseinek köszönhetően hozzájárul az egészséges étrendhez.

Kapcsolódó cikkeink