A Tesco élelmiszerbiztonsági gyakorlata megfelel az előírásoknak

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 03. 23. 12:06

A médiában elhangzott, húsáru kezelésével kapcsolatos hírek hatására indított soron kívüli hatósági ellenőrzés során nem tártak fel rendellenességet az ellenőrzött Tesco áruházaknál. Az első körben vizsgált 26 áruházban az élelmiszerbiztonsági előírásoknak megfelelően történik a húsáru kezelése.

„Örülök, hogy a hatóság extra ellenőrzésekkel reagált a médiában elhangzott vádakra” – mondja Gerry Gray, a Tesco magyarországi vezérigazgatója. „Semmi nem oszlatja úgy el az esetleges kételyeket, mint egy független, hiteles szervezet minősítése.” A Tesco elkötelezettségét bizonyítja az is, hogy a friss húsok minőségére a féléve bevezetett Húsgarancia program keretében pénz visszafizetési garanciát vállal.

Az eddig végrehajtott ellenőrzések kielégítő eredménye természetesen nem jelenti azt, hogy a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a jövőben nem vizsgálja a Tesco áruházait. „A tavaszi kiemelt ellenőrzés során a már megszokott területeken túl – például tojáscsomagolás, édesipari- és borászati termék előállítás és forgalmazás – a húsáru-, húskészítmény-forgalmazás szabályszerűségének, részletes nyomonkövetésének és hulladékkezelésének szigorú felülvizsgálatára is kiterjesztettük” – fogalmazott dr. Oravecz Márton, a NÉBIH elnöke. „Az ellenőrzéseket a sajtóhíreket követő időszakban is folytatni kívánja hatóságunk, így hosszú távon is kiemelt szerepet kap a jelenség felderítése. A beérkező közérdekű bejelentések kivizsgálása is hasonló prioritást élvez, amelynek megkönnyítése érdekben hamarosan zöld szám szolgáltatást indítunk.”

Kapcsolódó cikkeink