A Tesco az akciók helyett más stratégiát választ

Szerző: Trademagazin Dátum: 2023. 02. 17. 12:24

„A magyar vásárlóknak nem egy termék árának csökkenésére van szükségük, hanem tartósan alacsony árakra és olyan személyre szabott vásárlási kedvezményekre, amikkel optimalizálni tudják háztartási kiadásaikat. A Tesco ezért nem egyetlen termék árát csökkenti, hanem a bevásárlókosár teljes tartalmára figyel. Az áruházlánc kínálatában január óta több mint 2000 termék ára csökkent, emellett az „Árgarancia” jelölésű termékek árát közel 1 éve ellenőrzi rendszeresen, leghűségesebb vásárlói pedig átlagosan havi 10 ezer forintot spórolnak a Clubcard nyújtotta kedvezményekkel. Sőt, február 19-én pedig újra elrajtol a VasárnApp, amikor vasárnaponként a Tesco Clubcard applikáció használói 5% kedvezményt kapnak vásárlásuk végösszegéből” – írja a cég friss közleményében.

Indul a VasárnAPP is

A tervezéshez a Tesco az Árgaranciával jelzett termékeivel járul hozzá: mintegy 500 alapvető élelmiszer és háztartási cikk árát tartósan alacsonyan tartja tavaly tavasz óta – azaz a vásárlók közel egy éve stabilan számíthatnak arra, hogy ezen termékek árát a Tesco folyamatosan ellenőrzi, hogy mindig olcsó legyen a bevásárlás. Ha pedig a vásárló mégis olcsóbban találná meg valahol az árgaranciás termékeket, a Tesco visszafizeti számára az árkülönbözetet.

Mindezt kiegészíti a Tesco Clubcarddal olcsóbb program, amely abban segíti a vásárlókat, hogy optimalizálják kiadásaikat: az áruházlánc hétről hétre közel 1200 terméket kínál Clubcard áron, amiket a hűségkártya tulajdonosok jelentős árkedvezménnyel vásárolhatnak meg – a leghűségesebbek akár havonta több mint 10 ezer forintot is spórolva ezzel. A vásárlók ráadásul exkluzív kedvezménykuponokat kapnak, illetve vásárlásaik során pontot is gyűjthetnek, amelyeket fizetéskor forintra válthatnak, ezzel tovább csökkentve a vásárlás végösszegét.

Ezen felül egy héten kétszer a Clubcarddal rendelkezők a vásárlásuk végösszegéből 5% kedvezményt is kapnak: a nyugdíjasok keddenként, míg a Clubcard appot használók február 19-től vasárnaponként.

Az árgaranciás termékek árának alacsonyan tartása, illetve a Clubcarddal olcsóbb program mellett a Tesco mindent megtesz azért, hogy a kínálatában szereplő egyéb termékek ára is csökkenhessen. Ennek köszönhetően január óta több mint 2000 termék ára is csökkent átlagosan 9,5%-kal.

Kapcsolódó cikkeink